Rezistența la apă a iPhone 7 s-ar putea să vă coste mult

Rezistența la apă a iPhone 7 s-ar putea să vă coste mult
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:07 09.09.2016

Lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus a generat multe ironii și glumițe pe întregul mapamond. Din acest motiv, există câteva detalii care s-ar putea să treacă neobservate.

Anul trecut, cei de la iFixit au descoperit în interiorul iPhone 6S și iPhone 6S Plus indicii cum că s-ar putea să fie rezistente la apă. La momentul respectiv, Apple nu a făcut nici o mențiune pe marginea acestui subiect, dar în cadrul conferinței de anunțare a iPhone 7, o partea importantă din eveniment a fost dedicată rezistenței la apă. Noile smartphone-uri anunțate aseară de către gigantul din Cupertino sunt primele telefoane ale companiei care rezistă la apă.

Din păcate, deși iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt certificate IP67 pentru rezistență la apă și praft, asta nu înseamnă sub nici o formă, că ar trebui să aveți prea multă încredere în anduranța aparetelor. Nu de alta, dar pagubele create de apă in interiorul unui nou iPhone, nu sunt acoperite de garanție. Acest detaliu este meționat atât într-un comunicat Apple, cât și cu litere de șchioapă în fiecare clip de prezentare al dispozitivului.

,,iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt rezistente la stropi, la apă sau praf și au fost testate într-un mediu controlat de laborator în conformitate cu IP67, respectând standardul IEC 60529. Rezistența la stropi, apă și praf nu sunt abilități permanente și s-ar putea degrada ca urmare a utilizării normale. Nu încercați să încărcați un iPhone ud. Citiți manualul pentru instrucțiuni referitoare la curățarea și uscarea telefonului. Pagube create de lichid nu sunt acoperite de garanție.

Cu alte cuvinte, Apple are încredere în rezistența la apă a telefonului, dar preferă să se asigure că utilizatorii nu o să abuzeze de acest nivel de anduranță. Ca urmare, a ales calea cea mai ieftină. Nu repară gratuit, în garanție, nici un telefon care a avut de suferit în urma contactului cu apă. Dacă nu vă convine această restricție și preferați să stați cu smartphone-ul sub apă, sfatul meu este să-i luați o carcasă rezistentă la apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo