19 iul. 2016 | 16:43

Revista presei: doi bărbați gay cer să le fie recunoscută căsătoria în România; un român dispărut la Nisa, găsit mort; previziunile lui Băsescu privind Erdongan

Generalist
Revista presei: doi bărbați gay cer să le fie recunoscută căsătoria în România; un român dispărut la Nisa, găsit mort; previziunile lui Băsescu privind Erdongan

Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia, unul dintre românii declarați dispăruți după atacul din Nisa a fost găsit mort, Traian Băsescu face previziuni privind viitorul Turciei și al lui Erdogan – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

O familie formată din trei români a dispărut în atentatul din Nisa, iar la puţin timp după, în spitalele din oraş au fost descoperiţi, încă în viaţă, fiul în vârstă de 8 ani şi mama. Tatăl, Cristian Coman, a fost declarat dispărut. Marţi, prietenii cuplului au anunţat pe Facebook că trupul bărbatului a fost identificat printre victimele atentatului.  „Mămici, tăticul Cristian a fost găsit. De acum, printre îngeri. Se va ruga pentru iubita lui soţie şi fiul lor, de acolo, de lângă El. Dumnezeu să-l odihnească, deşi nu de asta avea nevoie la cei 34 de ani! Vă mulţumesc“, a postat marţi o apropiată a familiei pe grupul de Facebook „Mămici mai tari ca Google“. Membrii grupului s-au implicat activ în ultima perioada pentru localizarea victimelor din tragedia de la Nisa.

Citește mai multe despre românul care a murit în atentatul de la Nisa și vezi reacția lui Klaus Iohannis: adev.ro/oak658

Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia. Demersul e fără precedent în ţara noastră şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. Adevărul prezintă povestea lui Adrian Coman şi Clabourn Hamilton, soţii care vor ca mariajul lor să devină legal şi în România. România se află în faţa unei premiere juridice. Românul Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curţii Constituţionale (CCR) recunoaşterea căsătoriei sale cu americanul Robert Clabourn Hamilton (44 ani).

Citește mai multe despre cuplul care cere recunoașterea căsătoriei gay: adev.ro/oais37

Fostul preşedinte Traian Băsescu a realizat o radiografie a situaţiei din Turcia, arătând că preşedintele Recep Erdogan, mânat de o putere iluzorie, pune în pericol relaţia cu SUA, cu UE şi cu ţările vecine. Băsescu mai arată că Erdogan riscă să se confrunte cu o nouă tentativă de lovitură de stat din partea Armatei, care a doua oară nu ar mai eşua.

Citește toate declarațiile lui Băsescu: adev.ro/oajz54