Revista presei: Verdict în cazul plagiatului lui Ponta; apa plată românească, lux în China; inundație în București

Revista presei: Verdict în cazul plagiatului lui Ponta; apa plată românească, lux în China; inundație în București

Comisia Tehnică din cadrul Consiliului de atestare a titlurilor universitare a dat un verdict în cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta, românii le vând chinezilor apă plată cu aur și o ploaie torențială a inundat Capitala – acestea sunt cele  mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre teza de doctorat a lui Victor Ponta, inundațiile din București sau despre apa plată cu aur, găsiți detalii mai jos.

Fostul premier Victor Viorel Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, arată Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), potrivit Mediafax. Rezoluţia va fi supusă dezbaterii joi în cadrul Consiliului General al CNATDCU. Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au declarat pentru Mediafax că analiza sub suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat semnată de Victor Ponta a fost finalizată, iar verdictul este că fostul premier a plagiat. Totodată, potrivit sursei citate, Comisia Tehnică a recomandat retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Citeste mai mult despre plagiatul lui Victor Ponta: adev.ro/o9jgb3

Trei oameni de afaceri din Timişoara au lansat pe piaţă produsul „Aur’a“, o apă minerală îmbuteliată în Munţii Dognecea din judeţul Caraş-Severin, care ar urma să coste în magazine chiar şi 25 de euro. România a intrat în rândul ţărilor care vând apă plată din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea unor investitori din Timişoara, ai căror angajaţi încarcă apa în sticle direct la sursă, izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea. Numele este inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o mică cantitate de coloizi de aur şi argint. În plus, are un pH ridicat, adică este natural alcalină.

Citeste mai multe despre apa plată de lux vândută chinezilor: adev.ro/o9kdq7

Mai multe judeţe din ţară au fost miercuri sub Cod galben de furtuni, zeci de străzi şi locuinţe fiind afectate la nivelul întregii ţări. În Capitală, după o furtună de doar câteva minute, străzi întregi au fost inundate, iar apa a ajuns şi la staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Gara de Nord. Apa a intrat şi în locuinţe.

Citeste mai mult și vezi imagini cu ploaia care a inundat Bucureștiul: adev.ro/o9iqw1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI