Revista presei: Turcia suspendă Drepturile Omului; Rapid nu poate juca în Liga I; cine l-a înfundat pe Liviu Dragnea

Revista presei: Turcia suspendă Drepturile Omului; Rapid nu poate juca în Liga I; cine l-a înfundat pe Liviu Dragnea

Turcia va suspenda temporar Convenţia Europeană privind Drepturile Omului, Rapid nu va putea participa la meciurile din Liga I, povestea directoarei şpăgare care l-a înfundat pe Liviu Dragnea – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Turcia va suspenda temporar Convenţia Europeană privind Drepturile Omului, în urma declarării în ţară a stării de urgenţă, luând exemplul Franţei, a declarat joi vicepremierul turc Numan Kurtulmus, potrivit postului de televiziune NTV, transmite Reuters. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri introducerea stării de urgenţă pentru trei luni, în urma tentativei de lovitură de stat din seara zilei de 15 iulie, afirmând că astfel autorităţile vor putea să acţioneze mai eficient pentru a-i aduce pe cei vinovaţi în faţa justiţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/oanykd

Chiar dacă pe terenul de joc Rapid şi-a câştigat dreptul de a participa în Liga 1, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa. Adunarea Generală a oferit trei soluţii în cazul Rapidului: situaţia în care cererea este admisă, cea în care este respinsă şi cea în care se amână cererea. Ne aflăm în ultimul caz, ceea ce înseamnă că ACS Poli Timişoara va participa în Liga 1. Rapid este în faliment şi are o capacitate de exerciţii restrânsă. Asta înseamnă că singurele acte pe care le poate face clubul sunt cele de dizolvare. Înseamnă că nu pot aduce jucători sau antrenori”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Citeste mai mult: adev.ro/oantud

Ancheta în dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual a demarat atunci când procurorii DNA o monitorizau pe Floarea Alesu, fost director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cercetată pentru fapte de corupţie. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, săptămâna trecută, de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Angajatele PSD, angajate la DGASPC.

Citeste mai mult: adev.ro/oanv6r

Citește și: