Revista Presei: Traian Băsescu a primit cetățenie moldovenească

Revista Presei: Traian Băsescu a primit cetățenie moldovenească

Fostul președinte al României Traian Băsescu a primit cetățenie moldovenească, alături de soția sa, Maria Băsescu. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre faptul că Traian Băsescu a primit cetățenie în Republica Moldova, găsiți informații mai jos.

Cererea de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova a fost depusă de Traian Băsescu şi soţia sa la data de 10 martie 2016. Preşedinţia Republicii Moldova preciza atunci că Traian şi Maria Băsescu au depus cereri adresate preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

Prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este „propice” pentru un astfel de demers.

„Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015. Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Citește și: