Revista presei: topul facultăților inutile; numirile politice de la ANRP; jurnalele lui Himmler

Revista presei: topul facultăților inutile; numirile politice de la ANRP; jurnalele lui Himmler

Cele mai inutile facultăți din România, noi detalii despre numirile politice de la ANRP, jurnalele lui Himmler au fost descoperite – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Multe locuri finanţate de stat rămân neocupate în fiecare an la facultăţile din marile centre universitare din ţară. Cererea este scăzută şi pentru că specializările nu oferă garanţia găsirii unui loc de muncă. Unele facultăţi din cele mai mari centre universitare ale ţării înregistrează o concurenţă uriaşă an de an, în timp ce alte specializări rămân cu locurile neocupate şi la buget. „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele mai importante facultăţi „inutile“, unde tot mai puţini tineri îşi doresc să studieze.

Vezi topul facultățîlor inutile: adev.ro/oba7d3

Emil Boc, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu sunt doar trei dintre liderii PNL, foşti membri PDL, ce au fost audiaţi ca martori în dosarul în care Ioan Oltean a fost trimis în judecată pentru corupţie. Aceştia au dat detalii despre cum se fac numirile pe fotoliile importante ale instituţiilor publice Mai mulţi lideri PNL, foşti membri PDL, au fost audiaţi ca martori în dosarul colegului lor de partid  Ioan Oltean. Cu toţii le-au dat detalii procurorilor despre cum se făceau numirile în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Din datele strânse la dosar, procurorii au tras concluzia că unul dintre cei care controlau retrocedări ANRP ar fi fost chiar deputatul Ioan Oltean.

Citește mai multe despre dosarul ANRP: adev.ro/obaje6

Detalii înfiorătoare despre viaţa de zi cu zi a lui Heinrich Himmler, liderul nazist care a trimis la moarte milioane de evrei în timpul Holocaustului, au fost dezvăluite în tabloidul german Bild, care a publicat fragmente din jurnalele de război ale acestuia, descoperite recent în Rusia, informează bbc.com. ”Într-o zi, am avut parte de un masaj, înainte de a ordona executarea a 10 polonezi”, scria Himmler într-unul dintre jurnalele sale. În altă zi, liderul nazist spunea că a luat ”o gustare copioasă” în lagărul de concentrare Buchenwald.   De asemenea, Himmler a cerut trupelor SS să antreneze câini de luptă, care să fie capabili să ”rupă oamenii în bucăţi”, la Auschwitz.   Istoricii europeni vor publica acele jurnale într-un volum special, cu adnotări şi note de subsol, în 2017.

Citește mai multe despre jurnalele lui Himmler: adev.ro/obaiga

Citește și:
Etichete: