Revista presei: Theresa May, noul premier al Marii Britanii; șpăgile primite de Oprescu; Mitropolitul Tomisului, audiat la DNA

Revista presei: Theresa May, noul premier al Marii Britanii; șpăgile primite de Oprescu; Mitropolitul Tomisului, audiat la DNA

Noul premier al Marii Britanii va fi Theresa May, denunțătorul lui Oprescu face publice sumele primite de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu și Mitropolitul Tomisul, cel care a coordonat cartea lui Gigi Becali ”Muntele Athos, patria ortodoxiei”, este audiat la DNA – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre Theresa May, șpăgile lui Sorin Oprescu sau audierea la DNA a Mitropolitului Tomisului, găsiți informații în rândurile de mai jos.

Actualul premier al Marii Britanii, David Cameron, a anunţat că va demisiona miercuri din funcţie, iar în cursul aceleiaşi zile Theresa May îi va prelua funcţia, relatează BBC. Într-o scurtă declaraţie făcută în faţa reşedinţei sale oficiale, premierul a anunţat că va răspunde miercuri la ultima sa rundă de întrebări în Parlament, transmite Sky News.  „Vom avea un nou prim-ministru în această clădire din spatele meu miercuri seară“, a afirmat Cameron în faţa sediului guvernului, Downing Street 10, adăugând că îşi va prezenta miercuri demisia în faţa reginei Elisabeta a II-a, după întrebările din Parlament. El a precizat că marţi va prezida ultima sa şedinţă de guvern, notează agerpres.ro.    Potrivit lui Cameron, Theresa May, singurul candidat rămas luni în cursa pentru şefia Partidului Conservator, va fi prim-ministru al Marii Britanii începând de cel târziu miercuri seară, transmit AFP şi Reuters.

Citeste mai multe despre Theresa May, noul premier al Marii Britanii: adev.ro/oa5p4o

Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, a povestit, luni, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti că a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice şi că i-a dus fostului primar general Sorin Oprescu aproximativ un million de euro „pe câmp”, adică la locuinţa edilului din comuna ilfoveană Ciolpani. Bogdan Popa a recunoscut toate faptele de care a fost acuzat, alegând să beneficieze de procedura simplificată. El a arătat că, din 2010 până în 2013, a fost director al Palatelor Brâncoveneşti, iar din 2013 până în 2015 a fost director al Administraţiei Cimitirelor. În debutul declaraţiei, Popa a explicat structura mitei: 33 la sută la denunţători, restul de 67 la sută împărţit astfel: 45 la sută Sorin Oprescu, 10 la sută pentru Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei şi restul la el.

Citeste mai multe despre mitele luate de Sorin Oprescu: adev.ro/oa62dq

Mitropolitul Tomisulului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii în dosarul privind cărţile scrie de la mai multe VIP-uri în închisori. IPS Teodosie nu a vrut să dea declaraţii în faţa presei la intrarea în sediul DNA. Mitropolitul Tomisului a fost coordonatorul ştiinţific al lucrării „Muntele Atos, patria ortodoxiei”, al lui George Becali, redactată între 19 august – 3 septembrie 2014, perioadă în care afaceristul era în închisoare.

Citeste mai multe despre audierea Mitropolitului Tomisului la DNA: adev.ro/oa6zd5

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: