Revista presei: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la închisoare cu executare; datoriile partidelor politice; al doilea erou din Nisa

Revista presei: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la închisoare cu executare; datoriile partidelor politice; al doilea erou din Nisa

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 2 luni de închisoare, ce datorii au partidele politice din România, jurnaliştii de la Nice Matin l-au găsit şi pe cel de-al doilea erou de la Nisa – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare în dosarul „Petromservice”. În acelaşi caz, Liviu Luca a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare. Vîntu a fost deja ridicat de poliţişti şi dus în arest pentru a-şi ispăşi pedeapsa primită. Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Corbeanca, fiind dus în penitenciar. Timp de 21 de zile, acesta va sta în carantină, perioadă în care va fi supus mai multor analize. La finalul acestor trei săptămâni, o comisiei a penitenciarului va stabili regimul în care omul de afaceri îşi va ispăşi pedeapsa primită.

Citeste mai mult: adev.ro/oapmp0

PSD şi PNL deschid clasamentul partidelor cu cele mai mari datorii, cele mai multe fiind făcute în campaniile electorale precedente. Potrivit ultimelor date postate de Ministerul Finanţelor, PSD este partidul cu cele mai multe datorii. Aproape 30 de milioane de lei trebuie să plătească social-democraţii pentru serviciile prestate de mai multe firme. „Toate firmele la care avem datorii sunt firme româneşti. Mai sunt datorii şi din campania de la europarlamentare şi din campania prezidenţial㔓, spunea Mircea drăghici, trezorierul partidului.

Citeste mai mult: adev.ro/81a9451

Jurnaliştii de la Nice Matin l-au găsit şi pe cel de-al doilea erou de la Nisa, bărbatul care s-a aruncat, în noaptea de 14 iulie, cu scuterul sub roţile camionului ucigaş pentru a încetini maşina care intrase în plin în mulţimea ce asista la focul de artificii de Ziua Franţei pe Promenade des Anglais. Numele celui de-al doilea erou de la Nisa este Franck, are 50 de ani şi lucrează la aeroportul de la Nisa.  Joi seara, Franck a ratat focurile de artificii pentru că a decis să meargă împreună cu soţia sa la o îngheţată. Mergea cu scuterul pe Promenade des Anglais şi la un  moment dat a văzut mulţimea fugind şi un camion a trecut pe lîngă el, lăsând în urmă morţi şi răniţi.

Citeste mai mult: adev.ro/oao8c0

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: