Revista presei: Rezultate alegeri locale 2016 în București – Gabriela Firea, primar al Capitalei

Revista presei: Rezultate alegeri locale 2016 în București – Gabriela Firea, primar al Capitalei

Pe Internet se vorbește doar despre rezultatele alegerilor locale 2016, acesta fiind cel mai important subiect al zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vă interesează rezultate la alegeri locale 2016, am compilat câteva informații pe care le găsiți mai jos.

Românii au votat la aceste alegeri locale 2016 şi au decis pentru Bucureşti: câştigă Gabriela Firea.

Alegătorii nu s-au îngrămădit să iasă la vot, prezenţa înregistrată la alegerile locale 2016 în București fiind de 48,42%, cea mai mică din istoria postdecembristă a alegerilor locale. Precedentul record negativ fusese înregistrat în 2008, la turul I al localelor, când doar 49,38% veniseră la vot. Sociologul Darie Cristea spune că prezenţa slabă la vot este şi o consecinţă a faptului că PNL n-a reuşit să inoculeze electoratului importanţa unui singur tur de scrutin.

La Bucureşti, dincolo de victoria Gabrielei Firea, rămâne o mare surpriză legată de rezultatele alegerilor locale 2016 în București: clasarea lui Nicuşor Dan pe locul doi, înaintea lui Cătălin Predoiu. Practic, candidatul antisistem, care a refuzat să-şi asume o orientare politică, a fost preferat de electorat în pofida candidatului tradiţional al dreptei. Nicuşor Dan a reuşit, pe de o parte, să mobilizeze la urne o parte importantă din felia electoratului nehotărât, iar pe de altă parte a rupt şi procente bune din electoratul captiv al PNL, pentru care Cătălin Predoiu nu s-a dovedit a fi „soluţia serioasă“, sloganul său electoral.

Rezultatele alegerilor locale 2016 în București, potrivit exit poll-urilor, sunt următoarele:

Citește și:
Sursa: Adevărul