Revista presei: Regina Ana a murit; Ponta nu mai e doctor; restricții de trafic în Capitală

Revista presei: Regina Ana a murit; Ponta nu mai e doctor; restricții de trafic în Capitală

Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani, lui Victor Ponta i-a fost retras titlul de doctor, în București sunt restricții de trafic pentru comemorarea Holocaustului romilor – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş, apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi. Conform tradiţiei funeraliilor regale din România, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Citește mai multe despre moartea reginei Ana: adev.ro/ob8g7n

Ministrul Educaţiei a semnat, luni, Ordinul prin care i-a fost retras titlul de doctor în Drept fostului premier Victor Ponta. Măsura a fost luată după ce, pe 27 iulie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a dat vot final de plagiat în cazul tezei de doctorat redactată de Victor Ponta sub îndrumarea lui Adrian Năstase. „Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice emite prezentul ordin: Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul Drept, acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Univseritatea din Bucureşti, conferit prin Ordinulul ministrului Educaţiei, cercetării şi Tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arată în ordinul semnat luni de ministrul Mircea Dumitru.

Citește mai multe despre cum și-a pierdut Ponta titlul de doctor: adev.ro/ob8i69

Traficul rutier este restricţionat marţi dimineaţă pe mai multe străzi din centrul Capitalei, între orele 9.30 – 10.30, pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor. Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei a avizat organizarea şi desfăşurarea unui ceremonial de comemorare, marţi, la Memorialul Victimelor Holocaustului, de la intersecţia Străzii Ion Brezoianu cu Strada Lipscani.   Astfel, traficul rutier va fi restricţionat în intervalul 9.30 – 10.30.

Află cum va fi restricționat traficul în București: adev.ro/ob9me4

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: