Revista presei: Putin, amenințat de teroriști; SRI avertizează în legătură cu ISIS; Cioloș combate defrișările ilegale cu ajutorul Facebook

Revista presei: Putin, amenințat de teroriști; SRI avertizează în legătură cu ISIS; Cioloș combate defrișările ilegale cu ajutorul Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a fost amenințat de teroriștii ISIS printr-un clip video, oficialii SRI susțin că cei de la ISIS ar pregăti un atac de proporții, premierul Dacian Cioloș se folosește de mediul online pentru a opri tăierile ilegale – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Statul Islamic a făcut un apel către toţi adepţii săi din Rusia, într-o înregistrare video de nouă minute postată duminică pe YouTube. „Ascultă, Putin, vom veni în Rusia şi te vom ucide în casele tale… Fraţilor, porniţi jihadul, pentru a-i ucide şi lupta contra lor”, afirmă o voce, în timp ce sunt arătaţi mai mulţi bărbaţi care se antrenează în deşert.      Nu a fost imediat posibil să se verifice în mod independent originea înregistrării video, dar linkul către ea a fost publicat pe un cont al mesageriei Telegram folosit de gruparea militantă, adaugă Reuters. De asemenea, nu este clar de ce jihadiştii ar viza comiterea unor atentate teroriste pe teritoriul rus, însă Washington şi Moscova negociază cu privire la întărirea prezenţei militare şi a cooperării în lupta de combatere a Statului Islamic din Siria.

Citește mai multe despre amenințările ISIS la adresa lui Putin: adev.ro/ob791o

Şeful Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Sorin Gabriel Cozma, a declarat că D.A.E.S.H. (echivalentul arab al acronimului ISIS, n.r) pregăteşte un atac de proporţii, potrivit Hotnews. Şeful Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Sorin Gabriel Cozma, a susţinut în cadrul unei prelegeri de la Râşnov, că DAESH acţioneaza cu o violenţă nejustificată, nediscriminand între cei vizaţi de atentate, şi că pregăteşte un atac de proporţii.   „Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit”, a spus ficialul SRI.

Citeste toată declarația Șefului SRI privind ISIS: adev.ro/ob6xb8

Premierul Dacian Cioloş şi alţi miniştri din Cabinetul său urmăresc cu atenţie nemulţumirile pe care oamenii le varsă pe Facebook, oferind de multe ori şi soluţii. Vorbim de primul Guvern conectat cu adevărat la mediul online Premierul Dacian Cioloş, încă de la instalare, a arătat o mare deschidere către reţelele sociale. A conversat cu fanii, a răspuns certurilor şi laudelor, iar acum îi susţine pe cei care se implică civic. Ultimul caz: transportul ilegal de lemne.

Află cum combate Cioloș transporturile ilegale de lemn: adev.ro/ob6tha

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: