Revista presei: Portugalia a câștigat Euro 2016; Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA; experimentele din piramida comunistă

Revista presei: Portugalia a câștigat Euro 2016; Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA; experimentele din piramida comunistă

Portugalia a câștigat Euro 2016 după ce a înfrânt echipa Franței, Mitropolitul Ardealului a fost chemat la audieri la DNA și un piteștean și-a transformat casa într-o piramidă, după modelul unui experiment comunist – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre meciul Portugalia – Franța de la Euro 2016, audierea Mitropolitului Ardealului la DNA sau despre experimentele din piramida comunistă de la Pitești, găsiți informații în rândurile de mai jos.

Portugalia a învins, pe Stade de France, cu scorul de 1-0, după prelungiri, selecţionata Franţei, şi a câştigat Campionatul European pentru prima oară în istorie. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Eder, în minutul 109, care l-a învins pe Lloris cu un şut de la 23 de metri. Portugalia, niciun titlu major. Franţa, de două ori campioană europeană şi o dată campioană mondială. Plus, ţara gazdă. De aici a pornit lupta din finala Campionatului European , o luptă ce părea inegală prin prisma palmaresului celor două echipe, dar şi a loturilor de jucători. Portughezii doar cu Ronaldo, francezii cu vedete de 24 de karate, de la Griezmann şi Pogba, şi până la Moussa Sissoko, un mijlocaş capabil să îndoaie orice apărare cu ruperile sale de ritm, bazate pe o forţă fizică de excepţie.

Citeste mai multe despre meciul Portugalia – Franța de la Euro 2016: adev.ro/oa3wba

Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laureţiu Streza, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi în închisori. Acesta a fost citat în calitate de martor. Mitropolitul Ardealului a ajuns la sediul DNA cu puţin înainte de ora 10.30, fiind însoţit de un avocat. IPS Streza a refuzat să dea declaraţii în faţa presei, însă apărătorul său a declarat că a fost citat „în calitatea strict de martor”.

Citeste mai multe despre audierea Mitropolitului Ardealului la DNA: adev.ro/oa536n

Amenajată acum trei decenii în scopul oficial de epurare terţiară a apelor uzate, piramida de la Piteşti, considerată zeci de ani un obiectiv misterios, a fost locul de desfăşurare a unor cercetări legate de influenţele formei geometrice asupra structurilor vii şi nevii. Efectul de piramidă studiat aici l-a incitat atât de tare pe un piteştean, încât omul şi-a construit o copie fidelă a enigmaticei piramide. Construită între 1983 şi 1985 în perimetrul Staţiei de Epurare Piteşti, cu fonduri de la Ministerul Agriculturii şi C.N.S.T, enigmaticul edificiu, un obiectiv ce a aparţinut Institutului de Cercetări Biologice Bucureşti şi, mai apoi, Institutului de Cercetări Ecologice, a avut o activitate complexă, în mare parte rămasă necunoscută opiniei publice. Promotoarea acestui proiect şi a activităţilor desfăşurate aici până în 2003, care au pus la încercare imaginaţia piteştenilor, a fost prof. univ. dr. Marioara Godeanu, care a desfăşurat aici o serie de studii legate de efectul de piramidă, în paralel cu activitatea “oficială”, pe care autorităţile au “servit-o” la acea vreme populaţiei.

Citeste mai multe despre piramida comunistă și experimentele desfățurate în ea: adev.ro/oa4qwk

Citește și: