Revista presei: Naționala României, umilită la Euro 2016; Stănculescu a murit și Iliescu a făcut declarații; Inundații în mai multe județe

Revista presei: Naționala României, umilită la Euro 2016; Stănculescu a murit și Iliescu a făcut declarații; Inundații în mai multe județe

Meciul România – Albania, terminat cu scorul de 0 – 1, înseamnă eliminarea naționalei României de la Euro 2016; generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit, iar Iliescu a făcut declarații; sunt inundații în mai multe județe  din țară – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii meciul România – Albania, moartea generalului Victor Atanasie Stănculescu sau inundațiile din  România, citiți informațiile de mai jos.

Presa internaţională a notat, duminică seară, după eliminarea României de la Euro 2016, că echipa tricoloră a fost „dezamăgitoare” şi „o pradă uşoară pentru albanezi”, subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu. Presa internaţională a notat, duminică seară, după eliminarea României de la Campionatul European, că echipa tricoloră a fost „dezamăgitoare” şi „o pradă uşoară pentru albanezi”, subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.

„Albania visează şi o lasă pe România în urmă”, a titrat sport.es, care menţionează că naţionala României a fost „dezamăgitoare”. „Echipa lui Anghel Iordănescu, care pornea ca favorită, pentru că nu mai pierduse în faţa albanezilor, a eşuat în intenţia de a ajunge în faza următoare”, adaugă jurnalul spaniol. „Moment de uitat pentru Iordănescu”, a notat uefa.com. „Nu acesta este modul în care Iordănescu ar fi vrut să marcheze al 100-lea său meci la conducerea echipei României. Omul care a dus tricolorii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 este dezamăgit după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct, deşi circumstanţe atenuante ar fi că nu a avut la dispoziţie jucători ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru”, scrie UEFA.

Citeste mai mult: adev.ro/o91lvm

Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie pe blogul său, duminică seară, că a aflat cu tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Victor Atanasie Stănculescu, „un om care, prin deciziile luate într-un moment decisiv al istoriei noastre recente, a contribuit la ieşirea din totalitarism şi la revenirea la democraţie”.

„Am aflat cu tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Victor Atanasie Stănculescu, un om care, prin deciziile luate într-un moment decisiv al istoriei noastre recente, a contribuit la ieşirea din totalitarism şi revenirea la democraţie. Indiferent de controversele pe care le-a stârnit activitatea sa, în decembrie 1989, în calitatea de adjunct al Ministrului Apărării Naţionale, a contribuit la succesul Revoluţiei române şi apoi la structurarea noilor instituţii ale statului român”, scrie fostul preşedinte.   Ion Iliescu mai spune despre fostul general că formaţia sa militară, seriozitatea şi profesionalismul acestuia au fost calităţi pe care le-a apreciat şi care l-au caracterizat, „în ciuda tuturor încercărilor prin care a trecut în ultimii ani”.   Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, în vârstă de 88 de ani, a încetat din viaţă, duminică, într-un cămin de bătrâni din judeţul Ilfov, după ce recent suferise un accident vascular cerebral.   În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, atunci fiind şi degradaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/o91ba9

Peste 300 de apartamente şi case din Petroşani, Petrila, Lupeni şi Aninoasa, din judeţul Hunedoara, au fost inundate în urma unei ploi torenţiale din noaptea de duminică spre luni, iar 60 de persoane au fost evacuate din calea apelor revărsate. Un întreg cartier din Petroşani, aflat într-o zonă mai joasă, este sub apă, nivelul acesteia ajungând la etajul întâi al imobilelor.

Treizeci de turişti au fost salvaţi de către pompierii suceveni şi 58 au rămas izolaţi, duminică noapte, în mai multe pensiuni din staţiunea Gura Humorului, iar câteva autoturisme au fost luate de ape în urma unor inundaţii care au afectat şi 11 locuinţe din aceeaşi zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, 30 de turişti au fost evacuaţi de către pompieri din cinci case de vacanţă, după ce rămăseseră izolaţi din cauza unor podeţe avariate de torentele de apă formate de o viitură în localitatea Gura Humorului.

De asemenea, din acelaşi motiv, alţi 58 de turişti au rămas izolaţi în pensiuni pentru o perioadă de timp, aceşti refuzând să părăsească imobilele în care erau cazaţi. Torentele de apă au luat pe sus şi trei maşini ale turiştilor.

Ploaia căzută duminică seara în municipiul Arad a făcut adevărate ravagii. Mai multe străzi din cartierele Micălaca şi Subcetate sunt efectiv sub ape, din pricina faptului că sistemul de evacuare a apelor pluviale nu face faţă.

Judeţul Bihor se află și el, în continuare, sub avertizare Cod Galben de vreme rea. Sunt aşteptate averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp. Şi hidrologii au instituit Cod Galben pe mai multe cursuri de apă din judeţul Bihor. S-ar putea înregistra chiar şi depăşiri ale cotelor de apărare şi sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Citeste mai mult: adev.ro/o91cwq