Revista presei: mafioții români care au terorizat Italia; masacru în Japonia; legăturile lui Trump cu Rusia

Revista presei: mafioții români care au terorizat Italia; masacru în Japonia; legăturile lui Trump cu Rusia

Detalii despre „Brigada”, gruparea de mafioți români care a terorizat Italia, 19 persoane au fost ucise în Japonia, afacerile lui Trump cu Rusia – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Un individ înarmat cu un cuţit a provocat un masacru la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul japonez Sagamihara, luni seara, omorând cel puţin 19 persoane şi rănind alte 20, conform televiziunii de stat NHK. Iniţial, NHK a citat un bilanţ de 45 de răniţi. Suspectul care s-a predat poliţiei este Satoshi Uematsu, în vârstă de 26 de ani, care a recunoscut că a executat atacul şi le-ar fi spus poliţiştilor că „este mai bine ca persoanele cu handicap să dispară”, conform Kyodo News.

Citeste mai multe despre masacrul din Japonia: adev.ro/oaw5zw

Nenumăraţi infractori români au fost condamnaţi în ultimii ani în Italia. O singură grupare a fost catalogată ca fiind de tip mafiot, membrii acesteia fiind condamnaţi după acelaşi articol din lege folosit în cazul celebrilor mafioţi sicilieni din Cosa Nostra. Gruparea de tip mafiot „Brigada” a fost anihilată de autorităţile italiene în octombrie 2014, cei 14 membri ai reţelei fiind condamnaţi la pedepse de până la 14 ani de puşcărie. Mafioţii români au fost condamnaţi în baza articolului 416 bis, introdus în Codul Penal italian la finalul anilor 80’, pentru a putea fi incriminaţi celebrii mafioţi din zona Siciliei.

Citeste mai multe despre gruparea de mafioți români: adev.ro/oawixf

Atât timp cât magnatul imobiliar american Donald Trump a fost interesat de banii şi mediatizarea ruşilor, Kremlinul, în special după sosirea la putere a lui Vladimir Putin, l-a văzut o piesă importantă pentru destabilizarea ordinii actuale. Vladimir Putin are un plan pentru distrugerea Occidentului, iar acest plan este personificat din plin de oameni precum Donald Trump.  După destrămarea Uniunii Sovietice, acum 25 de ani, Rusia, ca o adevărată moştenitoare a regimului simbolizat de seceră şi ciocan, a continuat lupta pentru supremaţie cu Europa şi Statele Unite, doi rivali tradiţionali. Mai timidă sub primul preşedinte rus Boris Elţîn, ea a luat avânt la sfârşitul anilor ’90, odată cu instalarea la putere a fostului spion Vladimir Putin.

Citeste mai multe despre planurile lui Vladimir Putin cu Donald Trump: adev.ro/oavbzq

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: