Revista presei: Legătura României cu puciul din Turcia; românii dispăruți în atacul din Nisa; șpăgile pentru permisul auto

Revista presei: Legătura României cu puciul din Turcia; românii dispăruți în atacul din Nisa; șpăgile pentru permisul auto

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a făcut declarații despre puciul din Turcia, doi români sunt de negăsit după atacul terorist care a avut loc în Nisa, Franţa, care sunt mitele date pentru promovarea examenului auto – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că responsabil pentru puciul din ţara sa este Fethullah Gulen, un „imam cu două feţe”, care are 11 şcoli în România, şi public vorbeşte despre pace, însă susţinătorilor săi le transmite să ajungă la cârma Turciei. „Acest imam are două feţe. Una încearcă să arate că protejează şcolile, inclusiv în România – au 11 şcoli în România -, au organizaţii umanitare. De asemenea, când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de prietenie, toleranţă etc. Dar partea întunecată a sa… el vorbeşte în limba turcă şi întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci să ajungă la cârma instituţiilor. În ultimii doi ani am văzut această faţă urâtă a sa”, a declarat diplomatul, la Realitatea TV.

Citeste mai multe despre declarațiile privind puciul din Turcia: adev.ro/oag1k6

Ministerul de Externe a anunţat sâmbătă că doi români sunt de negăsit după atacul terorist care a avut loc în Nisa, Franţa. Este vorba despre un bărbat şi soţia lui, însoţiţi de copilul lor, acesta din urmă fiind identificat într-un spital din Nisa. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că trei cetăţeni români (o familie cu un copil minor) care s-ar fi aflat în zona atentatului produs joi seară la Nisa nu au putut fi localizaţi, iar situaţia lor este incertă. Mai apoi, MAE a revenit cu informaţii, precizând că minorul a fost identificat într-un spital din Nisa, confirmându-se că acesta este cetăţean român. Copilul a fost rănit în atentatul de joi, iar starea lui este stabilă.

Citeste mai multe despre românii dispăruți după atacul din Nisa: adev.ro/oaf5w8

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis în judecată 42 de persoane, dintre care 8 agenţi de poliţie de la Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi 19 instructori auto, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie: luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. Potrivit procurorilor din Parchetul Capitalei, ancheta a început în baza unor denunţuri şi a unor informaţii pe care le aveau. Astfel au fost descoperite mai multe persoane (instructori auto şi lucrători de poliţie din cadrul Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti) care realizau obţinerea permiselor de conducere, ca urmare a promovării probei practice a traseului, în schimbul unor sume de bani provenite de la candidaţi.

Citeste mai multe despre șpăgile încasate pentru promovarea examenului auto: adev.ro/oad4bg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: