Revista presei: Declarațiile lui Iohannis despre NATO; Firea nu a ”ordonat” tăierea copacilor; Iranianul îndrăgostit de România

Revista presei: Declarațiile lui Iohannis despre NATO; Firea nu a ”ordonat” tăierea copacilor; Iranianul îndrăgostit de România

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații despre rolul României în cadrul NATO, Firea susține că nu a ordonat tăierea copacilor, un iranian crește animale exotice la noi în țară – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre declarațiile făcute de Klaus Iohannis după summitul NATO, reacția Gabrielei Firea la  tăierea copacilor sau despre povestea iranianului care are o afacere cu animale în România, găsiți informații în rândurile de mai jos.

România şi-a atins obiectivele şi îşi consolidează poziţia de stat membru NATO şi actor regional care contribuie eficient la menţinerea stabilităţii şi securităţii într-o zonă de riscuri, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la finalul summitului de la Varşovia. Declaraţia finală acoperă toate temele de interes pentru România, a subliniat preşedintele României. „Pot spune că a fost un summit de succes pentru România. Prin rezultate, România îşi consolidează poziţia ca actor regional care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea stabilităţii într-o zonă cu riscuri şi provocări“, a început Klaus Ioannis.

Citeste mai multe despre importanța României în cadrul NATO: adev.ro/oa1zwe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că nu a „ordonat“, nici în scris şi nici verbal, tăierea vreunui copac din Bucureşti, răspunzând astfel unor reacţii apărute pe reţelele de socializare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, acţiunea de depistare şi înlăturare a copacilor bătrâni sau bolnavi în procente cuprinse între 80-100% este realizată de către Administraţiile Domeniului Public din cele şase sectoare ale Capitalei, precum şi de administratorii spaţiilor verzi din Bucureşti de stat sau privaţi.   „Direcţia Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acţiune, în urma numeroaselor sesizări şi plângeri venite din partea asociaţiilor de locatari sau proprietari ori a cetăţenilor, deoarece aceşti arbori au devenit un pericol pentru populaţie: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviţi de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o maşină“, se arată în comunicatul Primăriei capitalei.

Citeste mai multe despre ”desfrișările” făcute de Gabriela Firea: adev.ro/oa25cs

Iranianul Reza Taheri sau Sebi, aşa cum el însuşi se recomandă, se ocupă cu mare dragoste, la Floreşti, în Prahova, de o fermă populată cu cele mai neobişnuite animale. Sebi s-a asimilat atât de mult ţării noastre, încât vorbeşte despre „noi, românii“. Are 48 de ani, din care aproape 25 i-a petrecut în România, şi îl cheamă Reza Taheri, un nume la care bărbatul aproape că nu mai reacţionează pentru că toată lumea îl ştie de Sebi, „iranianul de la Floreşti“ sau „Sebi iranianul“. Se consideră român get-beget, lucru pe care îl punctează în conversaţie prin sintagma „noi, românii“, rostită însă cu accentul oriental inerent. Auzindu-i dezamăgirea despre cum ne pier tradiţiile şi îngrijorarea privind viitorul, realizezi că Sebi este, poate, mai român decât mulţi dintre cei care s-au născut pe aceste meleaguri. Dar, înainte de a deveni român, Sebi a avut şi o altă poveste personală, cea din ţara natală, Iran, una care l-a contaminat cu „drogul“ puternic care îl macină şi acum, dragostea de animale.

Citeste mai multe despre iranianul  îndrăgostit de România: adev.ro/oa1uqj

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: