Revista presei: bătăile de la Euro 2016 au consecințe tragice

Revista presei: bătăile de la Euro 2016 au consecințe tragice

Evenimentele sportive importante rezultă deseori în manifestări violente din partea suporterilor înfocați, iar Euro 2016 nu face o excepție.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre bătăile din cadrul Euro 2016, găsiți informațiile mai jos.

Pentru a treia seară consecutiv, fanii s-au luptat între ei nu doar la Marsilia, ci şi la Nisa. Confruntările au fost atât de violente încât un englez se zbate acum între viaţă şi moarte, în timp ce alte 40 de persoane sunt internate. Martorii descriu confruntările drept un război urban.

O stradă pietonală din centrul vechi al oraşului Nisa s-a transformat în câmp de luptă. Un grup de huligani francezi a atacat mai mulţi suporteri nord-irlandezi veniţi în metropola de pe Coasta de Azur pentru meciul pe care naţionala lor îl dispută astăzi cu Polonia.

De la insulte şi provocări, situaţia a degenerat într-un conflict deschis. S-au folosit sticle şi mobilier de la terasele barurilor pe post de muniție, iar UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după trei zile în care fanii englezi şi ruşi s-au vânat reciproc şi s-au bătut la Marsilia. Totul a culminat cu violenţe chiar în tribune la meciul celor două reprezentative de fotbal.

Imaginile filmate de amatori par să arate cum suporterii ruşi îi fugăresc pe cei englezi la finalul partidei de pe stadionul Velodrome, încheiată cu scorul de 1 – 1. Cu câteva ore înaintea meciului, galeriile se bătuseră pe străzile din Marsilia. Situaţia a fost atât de tensionată încât forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

„Am văzut cum se băteau fanii englezi şi ruşi. Au vandalizat mai multe terase. Au aruncat unii în alţii cu scaune, cu pahare, cu mese, cu tot ce au avut la îndemână”, a relatat un martor. „Când au dat cu gaze lacrimogene, ne-am adăpostit în restaurant alături de angajaţi”, a spus un alt martor.

La Marsilia, atmosfera a rămas tensionată până târziu în noapte. Cordoanele de poliţie au împânzit zona stadionului Velodrome şi i-au împrăştiat pe fanii ruşi şi englezi cât mai departe unii de ceilalţi pentru a evita noi incidente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24