Revista presei: Atentat în Istanbul – un atac cu bombă a ucis 11 persoane și a rănit câteva zeci

Revista presei: Atentat în Istanbul - un atac cu bombă a ucis 11 persoane și a rănit câteva zeci

Un atac cu bombă a avut loc în Istanbul în această dimineață. Atentatul din Istanbul s-a soldat cu cel puțin 11 morți și 36 de răniți – aceasta este cea mai importantă știre a zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre atentatul din Istanbul și despre atacul cu bombă care a cutremurat cel mai mare oraș din Turcia, citiți informațiile de mai jos.

Un vehicul aparţinând poliţiei a fost marţi ţinta unui atac cu maşină-capcană la Istanbul, potrivit televiziunii turce de stat, relatează The Associated Press. Atacul s-ar fi soldat cu cel puţin 11 morţi şi 36 răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat de guvernatorul Istanbulului Vasip Sahin.

„Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine”, a declarat el presei la locul atentatului.

Şapte ofiţeri de poliţie şi patru civili au fost ucişi în atacul cu bombă. Atentatul din Istanbul a avut loc la o oră de vârf în apropierea unei staţii de autobuz din cartierul Vezneciler, din centrul orașului.

Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

Atacul cu bombă nu a fost revendicat imediat.  Rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) vizează poliţia şi armata începând din iulie, când s-a prăbuşit un fragil proces de pace între separatiştii kurzi şi Ankara.  Grupării Statul Islamic i-au fost de asemenea atribuite o serie de atentate comise în Turcia.

Citește și: