Revista presei: atentat cu bombă în Germania; tânăra dispărută în Nepal, găsită moartă; prognoza meteo pe trei luni

Revista presei: atentat cu bombă în Germania; tânăra dispărută în Nepal, găsită moartă; prognoza meteo pe trei luni

Un orășel din Germania a fost zguduit de un atac sinucigaș cu bombă, tânăra din România care era dispărută în Nepal a fost găsită moartă, prognoza meteo pentru următoarele trei luni, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), nu aduce veşti bune – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

12 persoane au fost rănite după ce un migrant sirian s-a detonat duminică noaptea într-un bar din oraşul bavarez Ansbach, iar autorităţile au confirmat că trei persoane se află în stare gravă, în vreme ce atacatorul şi-a pierdut viaţa. Bărbatul s-a detonat după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber. Acesta este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil,a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press. „Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte” persoane, a declarat Herrmann. Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an a precizat ministrul. Însă sirianului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

Citește mai multe despre atacurile teroriste din Germania: adev.ro/oaudft

Adina Monica Popescu, o tânără de 26 de ani din România plecată într-o excursie solitară în munţii Nepalului, a fost găsită moartă de echipa de salvare mobilzată pentru căutarea ei. Oamenii mobilizaţi pentru căutarea Adinei au anunţat că au găsit-o fără viaţă pe malul unui râu. Se pare că a fost prinsă de o alunecare de teren cauzată de ploile abundente din perioada musonului. Adina Popescu era pasionată de călătorii şi populară în rândul tinerilor români cu hobby-uri comune. Într-una dintre postările sale pe Facebook, tânăra a scris un sfat pentru părinţi: „Învaţă-i pe copii să iubească călătoriile şi nu vor avea niciodată bani de droguri”.

Citeste mai multe despre Adina Monica Popescu: adev.ro/oav194

Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), nu aduce veşti bune. Căldura se prelungeşte până la începutul toamnei, iar seceta cuprinde tot mai multe regiuni. Vara se anunţă toridă, iar luna septembrie va fi mai caldă decât în mod obişnuit. În august, ultima lună de vară, temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei în sud-estul ţării şi local în sud, est şi în vestul extrem, iar în rest vor fi valori termice apropiate de media climatologică. Media multianuală lunară pentru luna august, măsurată în perioada 1981-2010 este de 19, 7 grade Celsius.

Vezi toată prognoza meteo pentru următoarele trei luni: adev.ro/oasyx6

 

Citește și: