14 ian. 2016 | 17:21

Poliția a efectuat raiduri la fabricile Renault, vizând posibile emisii de noxe trucate

ACTUALITATE
Poliția a efectuat raiduri la fabricile Renault, vizând posibile emisii de noxe trucate

În urma perchezițiilor făcute de poliție la fabricile Renault, valoarea acțiunilor gigantului francez au scăzut cu 20% în urma zvonului că prezența achetatorilor ar avea legătură cu un eventual scandal de emisii trucate asemănător celui Volkswagen.

Scandalul care a învăluit Volkswagen anul trecut a pus pe jar întreaga industrie auto, făcând din orice percheziție la sediul unui fabricant de automobile un potențial nou Dieselgate.

În ciuda speculațiilor care au continuat pentru o bună bucată din zi, Renault a dezmințit în final prezența unor dispozitive care să trucheze emisiile de noxe. Conform Reuters, Renault consideră că ”nu s-a găsit nici o dovadă a prezenței vreunui aparat care să falsifice emisiile de noxe în vreun automobil Renault.”

Anchetatorii au decis să continue investigația incluzând diferite piese și alte fabrici aparținând Renault pentru a observa în detaliu felul în care decurge procesul emisiilor de gaze din interiorul automobilelor franțuzești.

Inițiat s-a crezut că raidurile poliției vizau posibile cazuri de fraudă, însă locațiile vizate nu erau nicidecum zone de birouri sau spații administrative ci fabrici, lucru care a dat indicii presei să creadă că de fapt perchezițiile vizau emisiile de noxe.

În urma declarației oficiale din partea Renault, aceste speculații s-au adeverit, însă nedescoperirea unor aparate care să falsifice emisiile de gaze a spulberat, momentan, teama ca Renault s-o ia pe urmele Volkswagen. Drept urmare, prețurile acțiunilor Renault s-ar putea să crească la loc într-un viitor apropiat.