Reclamele pe mobil s-ar putea să te coste mai mult decât crezi

Reclamele pe mobil s-ar putea să te coste mai mult decât crezi

Deși ai crede că doar în momentul în care ai dat click pe o reclamă cineva câștigă bani, în secunda în care reclamele pe mobil ți-au fost afișate tu deja s-ar putea să plătești scump.

Este foarte probabil, ca utilizatori de smartphone, să vedeți multe reclame pe mobil.

Nu este la fel de evident însă cât de mult trafic generează acele reclame pentru a avea o imagine mult mai clară a costurilor generate. Răspunsul la această întrebare este oferit de un nou studiu realizat în urmă cu puțin timp.

Din ce în ce mai mulți dintre noi au început să folosească aplicații dedicate și diverse unelte pentru blocarea reclamelor online. În cazul în care aveați nevoie de un motiv în plus pentru astfel de practici, acesta este detaliat într-un studiu al celor de la Enders Analysis.

Respectiva companie tocmai a confirmat o realitate foarte tristă. Există numeroase situații în care reclamele generează mai mult trafic de internet decât informațiile relevante de pe o pagină web pentru mobile.

Dacă nu aveți trafic nelimitat pe smartphone, ar trebui să vă îngrijoreze faptul că între 18% și 79% din volumul de date descărcat de diverse pagini web constă doar în reclame. 

Pe de o parte, puteți clasifica acest studiu ca nefiind foarte concludent, având în vedere că a fost făcut pe doar opt site-uri de știri. Pe de altă parte, din câte se pare, respectivele website-uri, ale căror nume nu le vom afla niciodată, sunt unele dintre cele mai populare de pe mapamond. Există posibilitatea ca acele publicații că colaboreze cu rețele de reclame nu foarte eficiente, dar trendul oricum este unul îngrijorător.

În altă ordine de idei, cele mai multe multe publicații online, cu excepția celor care impun plata unui abonament, fac cei mai mulți bani din reclamele pe mobil. Astfel, ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte să apelați la un ad-blocker pentru sursele voastre principale de informare online.