RCS & RDS continuă introducerea serviciului Digi Mobil 4G în banda 2100MHz

RCS & RDS continuă introducerea serviciului Digi Mobil 4G în banda 2100MHz

RCS & RDS a promis că va extinde funcționalitatea serviciilor 4G la Digi Mobil, pentru banda de 2100MHz, iar promisiunile devin și realitate.

Având un telefon ce este compatibil cu această bandă, dar care nu suportă și banda de 2600MHz, pe care RCS & RDS a obținut-o la începutul perioadei în care a debutat cu serviciile 4G pentru utilizatori, a durat ceva până să trec de la 3G/ H/ H+ la 4G, pe display-ul smartphone-ului. Primele schimbări le-am observat acum câteva luni în Pitești, iar după anunțarea extinderii, am tot așteptat o materializare a anunțurilor.

De vreo săptămână încoace, am reușit să prind 4G în banda de 2100MHz, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Prima dată a fost ceva sporadic, iar conexiunea în rețeaua celor de la RCS & RDS a durat vreo 10 minute, suficient cât să fac un speedtest. În zilele următoare, acoperirea a devenit din ce în ce mai bună și acum, în majoritatea timpului, telefonul stă conectat pe 4G. Cea mai recentă observație mi-a dovedit că, cel puțin în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2, Digi Mobil 4G în 2100MHz are acoperire.

rcs & rds digi 4g 2100mhz
Rezultatele testelor de viteză arată astfel. În continuare, RCS & RDS nu poate oferi aceeași viteză pe care o oferă competitorii săi, dar când mă uit la aceste viteze, țin cont și de faptul că Digi Mobil mizează mai mult pe cantitate, oferind 30GB de trafic de date 4G pe lună pentru un tarif infim. Observ o creștere graduală a vitezei și voi mai efectua constant teste, la diverse ore ale zilei, pentru a putea descoperi dacă ideea mea (conform căreia vitezele din timpul serii/nopții) sunt cele mai bune.

Cam așa arată și alte teste de viteză efectuate pe parcursul zilelor trecute. Prima imagine reprezintă primul test în 4G, iar cea de-a doua reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat până acum.

rcs & rds digi 4g 2100mhz

rcs & rds digi 4g 2100mhz

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: