Război între infractorii cibernetici: un site de hackeri a fost spart, iar adresele au fost făcute publice

Război între infractorii cibernetici: un site de hackeri a fost spart, iar adresele au fost făcute publice

De regulă, când auzim că un hacker a spart un site, ne așteptăm ca site-ul respectiv să fie ori al unei corporații, ori un site cu date sensibile ale utilizatorilor obișnuiți.

Ei bine, se pare că hackerii se mai și supără între ei și se mai și atacă între ei. O platformă de internet a unei comunități de hackeri a fost spartă de un hacker, adresele email și mesajele private ale celor peste 470.000 de membri fiind postate online în urma atacului.

Pe site-ul Nulled, infractorii cibernetici se întâlneau pentru a discuta diverse metode de atac, dar și pentru a cumpăra unelte specializate. Printre informațiile făcute publice se numără și 12.000 de facturi emise prin PayPal, precum și adresele de email asociate acelor conturi.

De asemenea, au fost copiate milioane de mesaje de pe forum sau mesaje private care explicau în detaliu activități ilegale. Unele din aceste informații făceau trimitere la identitatea membrilor forumului, potrivit companiei de securitate Risk Based Security.

Spargerea site-ului a fost posiblă deoarece administratorii comunicau printr-un sistem de mesagerie cunoscut în domeniul securității pentru numeroasele sale vulnerabilități, iar hackerului i-a fost destul de simplu să le exploateze. Un alt factor care a făcut posibil acest atac a fost algoritmul slab care trebuia să protejeze identitatea membrilor site-ului Nulled.

Potrivit experților de la Risk Based Security, în baza de date uriașă se află inclusiv adrese email ale unor domenii de internet guvernamentale din Statele Unite, Brazilia, Turcia, Iordania și Malayezia.

Citește și:
Etichete: