Ransomware-ul ar putea deveni istorie datorită Windows 10 Anniversary Update

Ransomware-ul ar putea deveni istorie datorită Windows 10 Anniversary Update

Windows 10 Anniversary Update a pus gând rău aplicațiilor de tip ransomware și vrea să te scape de astfel de dureri de cap.

Ransomware-ul este unul dintre cele mai dificile tipuri de malware care îți poate afecta calculatorul. Acesta nu îți distruge datele și nu îți afectează PC-ul în modurile la care te-ai aștepta. O astfel de infecție nici măcar nu se ascunde, ca mulți alți viruși. În schimb, își face simțită prezența pe calculatorul tău, după ce îți criptează toate datele.

Ransomware-ul te anunță că trebuie să plătești o sumă de bani în schimbul unei chei de decriptare. Microsoft este extrem de conștientă de impactul pe care acest malware îl are asupra utilizatorilor, astfel că Windows 10 Anniversary Update te-ar putea scăpa complet de această problemă.

Conform Microsoft, citată de digitaltrends.com, numărul de tipuri de ransomware s-a dublat în ultimul an, iar cele mai noi infecții sunt complexe și costisitoare. Malware-ul de acest fel vine din browser-e, în 60% din cazuri, iar compania s-a ocupat de problemă atât în cadrul Windows, cât și în cadrul browser-ului Edge.

Metodele Microsoft de combatere a ransomware-ului încep prin folosirea de tehnici avansate de izolare a bucăților de cod vulnerabile din Adobe Flash Player. Compania se bazează pe conceptul de învățare automatizată pentru a identifica, analiza, clasifica și răspunde atacurilor în câteva minute, și nu în câteva ore.

Microsoft a lucrat împotriva vulnerabilităților din serviciul de email, iar eforturile Windows Defender sunt combinate cu funcțiile Office 365 Advanced Threat Protection, Credential Guard și Windows Hello, printre altele.

Microsoft recomandă utilizatorilor să accepte setările de securitate standard și să facă update sistemului de operare ori de câte ori o asemenea oportunitate apare. Compania este de părere că Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare creat de Microsoft.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: