28 sept. 2016 | 16:05

Qualcomm lansează două procesoare Snapdragon pentru device-uri IoT

ACTUALITATE
Qualcomm lansează două procesoare Snapdragon pentru device-uri IoT

Procesoarele Snapdragon sunt de mult un element important în lumea Android, dar Qualcomm se pregătește să ofere suport și pentru device-uri IoT.

Qualcomm Incorporated oferă deja o gamă largă de procesoare dedicate telefoanelor ce rulează Android, dar compania se pregătește să-și extindă activitatea și să intre pe piața device-urilor IoT (Internet of Things). Aceștia au anunțat că lucrează la două noi procesoare pentru astfel de dispozitive, dar că au stabilit și un parteneriat cu Arrow Electronics, pentru a putea face mai ușor accesul producătorilor de device-uri la procesoare.

Cele două procesoare au numele 410E și 600E. Procesorul 600E are un design quad-core și rulează la o frecvență de 1,5GHz. De asemenea, este dotat cu Bluetooth 4, are suport Wireless 802.11 a/b/g/n/ac și are și capabilități GPS. Procesorul de față este destinat aplicațiilor ce au nevoie de mai multe resurse. De exemplu, scanner-ul cu ultrasunete iViz de la Fujifilm Sonosite se bazează pe un astfel de procesor, conform engadget.com.

410E pentru device-uri IoT este varianta mai light dintre cele două procesoare și vine cu un procesor de 1,2GHz, fiind echipat și cu o placă video Adreno 306. Acesta are suport pentru Bluetooth 4.1 și GPS, dar ete compatibil doar cu rețele de wireless 802.11 b/g/n. 410E nu este la fel de puternic precum 600E, dar consumă mult mai puțină energie electrică.

Qualcomm a anunțat, de asemenea, parteneriatul cu Arrow Electronics. Acest parteneriat permite crearea de loturi mai mici de procesoare, astfel încât companii mici și mijlocii să poate să cumpere modelele 410E și 600E. Cei interesați vor putea cumpăra un minimum de 100 de astfel de procesoare. De asemenea, Qualcomm asigură producătorii de deivce-uri IoT că vor avea aceste procesoare pe linia de producție cel puțin până în 2025.

Device-urile IoT reprezintă toate dispozitivele ce fac parte din Internet of Things, sau Internetul Tuturor Lucrurilor. Astfel de device-uri sunt frigidere, mașini de spălat sau chiar întrerupătoare pentru lumină, ce au funcții inteligente.