13 dec. 2016 | 16:51

Primul telefon Nokia produs de HMD nu este ce speram să fie

ACTUALITATE
Primul telefon Nokia produs de HMD nu este ce speram să fie

Scriam în urmă cu foarte puțin timp că telefoanele Nokia cu Android vor intra pe piață curând, dar HMD are alte planuri, până atunci.

De ceva vreme, brandul Nokia a fost achiziționat de HMD, iar în următorii 10 ani, aceștia vor avea dreptul exclusiv de a produce dispozitive cu acest nume. Prima lansare de telefon Nokia sub conducerea HMD nu este, însă, ceea ce ne doream cu toții să vedem.

Startup-ul cu sediul în Finlanda vorbește despre faptul că afacerea se bazează pe linia de telefoane deja existentă, dar și pe noile smartphone-uri ce vor intra pe piață foarte curând. Cu toate acestea, modelul lansat acum de HMD este Nokia 150, despre care aceștia spun că se alătură telefoanelor de succes din punct de vedere al vânzărilor, cum ar fi modelele 105, 216 și 230, ce au fost lansate în timpul în care Microsoft a deținut brandul

Brandul Nokia nu a avut o prezență încununată de succes pe piața smartphone-urilor, având în vedere că producția de telefoane din seria Lumia s-a încheiat. Totuși, faptul că smartphone-urile nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor nu înseamnă și că restul telefoanelor lansate de Nokia nu au fost căutate de public, ba din contră, conform mobileworldlive.com.

Producătorul finlandez a preferat să se axeze pe telefoane de buget, care să fie accesibile mai ales persoanelor din țări unde puterea de cumpărare este scăzută. Nokia 150 este, de asemenea, un astfel de telefon, având în vedere că prețul de bază este de doar 26 de dolari.

Când vine vorba de specificații, Nokia 150 oferă utilizatorilor un ecran cu diagonala de 2,4 inci și o rezoluție de 240×320 pixeli. Camera este de tip VGA, iar telefonul este dotat și cu radio FM, cu MP3 player, dar și cu slot de card microSD. În plus, pentru doritori, există și o variantă dual-sim a telefonului.

Noul telefon va fi disponibil în regiunile Asia-Pacific, Europa, India, Orientul Mijlociu și Africa, urmând să debuteze în primul trimestru al lui 2017.