Primele valve cardiace regenerabile au început să bată în piepturile a trei copii

Primele valve cardiace regenerabile au început să bată în piepturile a trei copii

Primele trei valve cardiace regenerabile de la Xeltis au fost implantate în cadrul unor operații de succes ale studiului Xplore-I.

Trei copii iau acum parte la studiul desfășurat de companie cu privire la valva cardiacă bioabsorbantă, experimentul de fezabilitate concentrându-se pe pacienți cu vârste cuprinse între 2 și 21 de ani.

Obiectul principal al studiului de fezabilitate este să descopere care este rata de supraviețuire a pacienților ce suferă o operație de reconstrucție a tractului de ventricul drept (RVOT), la șase luni după implantarea unei valve bioabsorbante. Reconstrucția RVOT este o operație pe cord deschis ce implică, de multe ori, înlocuirea valvei pulmonare. Pacienții sunt de obicei copii născuți cu defecte congenitale la nivelul inimii.

”Pacienții X-Plore I se simt bine și au fost externați”, afirmă Zsolt Prodan, de la Paediatric Cardiac Centre din Budapesta, ce a luat parte la primele două intervenții, din iulie. ”Implantul bioabsorbant se comportă conform așteptărilor”, continuă acesta.

Thierry Carrel, cercetătorul principal în cadrul studiului X-Plore I și profesor de chirurgie la University Hospital din Elveția, afirmă că ”reconstrucția și înlocuirea valvelor cardiace cu defecte la pacienții minori, folosind propriul țesut al acestora, reduce riscul de complicații și de noi intervenții.” Acesta mai susține că echipa are încredere în noua tehnologie, având în vedere că pacienții dintr-un studiu de fezabilitate concentrat pe vase de sânge bioabsorbante se simt excelent la doi ani după implanturi, conform prnewswire.com.

Refacerea țesutului endogen (ETR) reprezintă o nouă metodă introdusă în medicina de recuperare cardiovasculară, ajutând părțile complexe ale inimii să se recupereze cu țesut de la pacient. Structura poroasă a unei valve cardiace Xeltis permite această refacere, folosindu-se de capacitatea naturală a corpului de a se vindeca. Pe măsură ce țesut nou se formează în jurul structurii și preia funcționalitatea Xeltis, valva cardiacă este absorbită de corp.

Laurent Grandidier, CEO-ul Xeltis, afirmă că ”testele clinice efectuate pentru primele valve cardiace regenerabile reprezintă un eveniment definitoriu pentru companie. Reinventăm valva cardiacă pentru a oferi soluții mai eficiente pacienților.”

 

Citește și: