Premii în valoare de mii de euro la finalele de CS:GO și League of Legends din acest an

Premii în valoare de mii de euro la finalele de CS:GO și League of Legends din acest an

Toți fanii jocurilor electronice se pot înscrie, gratis, la finalele celui de-al treilea sezon al campionatului de e-sports din sud-estul Europei.

Cele mai bune echipe din 12 țări vor juca în finalele din perioada 27-29 mai, pe scena ESL Arena din cadrul convenției East European Comic Con 2016, care se va desfășura la Romexpo, București. South East Europe Championship va cuprinde competiții de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, care vor fi dotate cu premii de 7.000 de euro.

Premiile în bani vor fi acordate echipelor care vor ocupa primele patru locuri în cadrul celor două competiții, după cum urmează: locul 1 – 2.000 euro, locul 2 – 1.000 euro, locul 3 – 300 euro, locul 4 – 200 euro. Campionatul de e-sports din sud-estul Europei își propune să promoveze scena competitivă din această regiune geografică, dar și să ajute jucătorii din diferite țări să concureze într-un cadru organizat.

“Comunitatea de gaming din sud-estul Europei a avut întotdeauna o pasiune deosebită pentru sporturile electronice. Din păcate, în ciuda entuziasmului și aptitudinilor jucătorilor din această regiune, echipele profesioniste din sud-estul Europei nu au prea ajuns să joace în turnee internaționale de elită. ESL South East Europe Championship își propune să ofere participanților o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă un turneu internațional, dar și expunere media pentru a-i ajuta să avanseze în cariera de jucători profesioniști,” a declarat Martin Kadinov, ESL South East Europe Regional Manager.

În turneele de calificare vor participa echipe din țări precum Albania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Croația, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Slovenia și Turcia. Dintre toate acestea doar 3 vor fi prezente la finalele campionatului de e-sports de la sfârșitul lunii mai. Cea de-a patra echipă care va participa la turneul final va fi aleasă în urma unui turneu de calificare organizat doar pentru România, țara gazdă. Mai multe detalii despre turneul final de esports de la Comic Con 2016, dar și informații în legătură cu înscrierile la competițiile de calificare puteți găsi pe site-ul celor de la ESL România.

Citește și: