Premieră în România: Orange, obligată să plătească daune unui angajat hărțuit moral

Premieră în România: Orange, obligată să plătească daune unui angajat hărțuit moral

Orange ar putea fi obligată să plătească o sumă importantă de bani unui fost angajat.

În urmă cu ceva vreme, Radu Teodor Popescu, un fost angajat al celor de la Orange, a dat în judecată compania, menționând că a fost hărțuit moral timp de mai multe luni de zile. Acum, în premieră în România, Tribunalul București a decis că Orange trebuie să îi plătească acestuia despăgubiri în valoare de 45.000 de lei reprezentând daune morale.

Desigur, decizia nu este una finală, iar operatorul de telefonie mobilă a declarat foarte clar că are de gând să respecte legislația în vigoare în acest moment și că va apela la toate căile de atac pe care le are la dispoziție.

„Clientul meu a fost hărțuit și șicanat 22 de luni de către fostul angajator. Cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. În esența, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă. Mă bucur că pentru prima data în România s-a dovedit existența hărțuirii morale la locul de muncă. Decizia de astăzi ne spune că angajatorul nu are voie să își bată joc de un angajat. La locul de muncă nu se vine ca la război”, ar fi declarat pentru cei de la News.ro avocatul Costel Gâlcă.

Desigur, termenul de hărțuire morală nu este unul extrem de folosit, motiv pentru care sunt necesare niște exemple. Într-una dintre situațiile descrise de avocat, angajatului i s-a cerut să aducă imediat concediul medical, sub amenințarea unei cercetări disciplinare, deși acesta era internat în spital, cu perfuzii.

O altă întâmplare de acest fel a avut loc înainte de o plecare în Polonia. „Întregul departament a fost anunțat că urmează să se facă o deplasare în Polonia. Clientul meu a fost anunțat în ultima clipă, după ce au fost cumpărate biletele de avion că el nu mai pleacă. Efectul unei hărțuiri morale susținute la locul de muncă este sinuciderea. O spun toate studiile serioase. Hărțuirea psihologică la serviciu nu are ce să caute”, a declarat Costel Gâlcă.

Citește și:
Sursa: News.ro
Etichete: