Poți folosi Facebook pentru a urmări somnul prietenilor tăi

Poți folosi Facebook pentru a urmări somnul prietenilor tăi

Un dezvoltator danez de software a creat o modalitate prin care poți urmări obiceiurile de somn ale prietenilor tăi de pe Facebook, folosind doar date disponibile pe rețeaua socială.

Instrumentul a fost dezvoltat de Søren Louv-Jansen și se bazează pe activitatea pe care Facebook o stochează în legătură cu utilizatorii săi atât pe site-ul propriu-zis, cât și pe Messenger. Pentru că majoritatea oamenilor intră pe Facebook înainte să se culce și, de asemenea, și dimineața, când se trezesc, Louv-Jansen a putut pune cap la cap informațiile despre obiceiurile acestora legate de somn, potrivit The Verge.

Louv-Jansen a publicat codul-sursă pe GitHub și a explicat cum funcționează într-un post Medium. Folosind software-ul pentru a verifica datele despre activitatea utilizatorilor din 10 în 10 minute, a creat grafice legate de obiceiurile de somn ale prietenilor săi și a descoperit și anumite trenduri. De exemplu, somnul prietenilor săi tindea să fie mai regulat în timpul săptămânii și mai haotic în weekend.

Cei de la Facebook nu au fost foarte fericiți, totuși. Într-un interviu pentru The Washington Post, Louv-Jansen a spus că gigantul tech i-a cerut să descurajeze alte persoane să folosească software-ul, întrucât încalcă termenii serviciului. Cel puțin 1.000 de oameni au descărcat codul, dar dezvoltatorul refuză să îl scoată. Acesta pretinde că scopul lui este să ridice un semnal de alarmă asupra faptului că informațiile personale nu sunt tocmai greu de obținut împotriva voinței utilizatorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: