Poșta Română are acum propria aplicație pentru mobil

Poșta Română are acum propria aplicație pentru mobil

Poșta Română a lansat de curând propria aplicație mobilă pentru platformele Android și iOS.

V-ați întrebat vreodată de ce Poșta Română nu are propria aplicație? Nici noi, însă compania s-a gândit că ar fi vremea să acorde mai multă atenție sectorului mobil.

Astfel, a lansat aplicația Poșta Română Mobil, care, pe lângă faptul că le permite oamenilor să verifice situația trimiterilor poștale înregistrate cu Track&Trace, include și funcții prin care puteți afla coduri poștale și puteți căuta un oficiu poștal după mai multe criterii.

„Având în vedere că circa 30% din traficul total de pe site-ul Poștei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone și tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienților cu această aplicație, pentru a le facilita accesul cu ușurință la informații. Poșta Română Mobil a fost realizată intern utilizând o platformă flexibilă de tip ‘do your own app’ și utilizează bazele de date ale site-ului, împachetate într-o interfață simplă și extrem de intuitivă”, a declarat șeful Departamentului Marketing, Alexandru Brătianu.

Dezvoltatorii aplicației nu s-au limitat însă la funcțiile de mai sus. Astfel, conform celor de la Agerpres, utilizatorii pot calcula tarifele pentru serviciile poștale, pot trimite bani cu E-mandat (plata online) sau își pot face abonamente de presă. De asemenea, clienții pot accesa și serviciile AWB Poșta Română și Poștașul Digital. Primul dintre ele permite gestionarea online a trimiterilor poștale. în timp ce al doilea pune cititorii la curent cu ultimele știri și informații referitoare la activitatea companiei.

Am instalat aplicația și, trebuie să recunosc că, la prima vedere, aceasta arată bine. Designul este unul simplu, iar fiecare dintre servicii pare a fi ușor accesibil. Problemele încep atunci când încercați să vă folosiți de aceste servicii. Funcția ”Cheamă un curier”, de exemplu, nu funcționează decât prin e-mail, fapt care elimină din start aproape orice utilitate. Asta ca să nu mai menționez faptul că Poșta Română Mobil arată precum un site web deghizat într-o aplicație. Dar dacă vreți, totuși, să încercați aplicația, aceasta poate fi descărcată de pe App Store și de pe Google Play Store.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: