Playtech News Bytes: Moto Z, hoțul blocat în mașină și tinerețea veșnică

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Astăzi am în platou un smartphone de top cu o baterie enormă, un sistem audio puternic și un aparat foto cu zoom mare. Partea cea mai interesantă este că vorbesc despre un singur dispozitiv. Este vorba despre Lenovo Moto Z, un telefon modular abia lansat pe piața din România. În urmă cu ceva timp, povesteam despre LG G5, primul smartphone modular. Spre deosebire de acela, care era destul de limitat în ceea ce privește modulele și care îi obliga pe utilizatori să închidă telefonul de fiecare dată când scoteau o componentă, Lenovo Moto Z este mult mai bine gândit. Modulele se prind magnetic pe spatele smartphone-ului și funcționează instant. Putem adăuga o cameră foto dedicată, cu zoom optic, un difuzor puternic, o baterie externă măricică, dar și un mini proiector. Toate specificațiile Moto Z și mai multe detalii găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Să-ți dispară mașina din fața casei este coșmarul oricărui șofer. Din fericire, tehnologia din prezent nu ține deloc cu hoții, iar șansele de a recupera o mașină furată au crescut foarte mult în ultimii ani. Un caz recent cu final fericit vine din Statele Unite. Un bărbat și-a împrumutat mașina prietenului său cel mai bun. Acesta a uitat cheile în contact, iar automobilul, un BMW de top, a fost furat. Bărbatul a raportat furtul la poliție, iar autoritățile au cerut ajutorul producătorului auto. Rezultatul? Compania a identificat mașina furată, a tras-o pe dreapta și a încuiat ușile, totul de la distanță. Cu hoțul ce s-a întâmplat? A fost găsit de polițiști dormind înăuntru.

Cine nu și-ar dori să fie veșnic tânăr? În curând, aceasta ar putea fi o posibilitate, mulțumită unei inteligențe artificiale numită GeroScope. Aceasta face simulări cu sute de substanțe, reușind să identifice geroprotectorii, adică substanțele cruciale pentru o viață lungă. Unealta poate să compare schimbările petrecute în celulele unor persoane tinere și ale unora în vârstă, căutând, de asemenea, medicamente care să contracareze procesele. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Lumea de dincolo: Războaie sângeroase. În cel de-al cincilea film al seriei Underworld, Kate Bekinsale revine în rolul Selenei, iar acum are dificila sarcină de a opri cel mai sângeros război dintre vampiri și vârcolaci. Producția fantasy-horror rulează în prezent în cinematografele din România.

Octavian Palade
11:01 10.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video