Playtech News Bytes: LG G5 a ajuns la noi în platou

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

Emisiunea de astăzi începe cu LG G5, care a ajuns și la noi în redacție. A fost lansat în cadrul MWC 2016 și poate fi considerat primul smartphone modular disponibil la scară largă. Înainte să vă explic cum stă treaba cu modularitatea, să trecem în revistă câteva noutăți. LG G5 are un display de 5,2 inch și rezoluție QHD, procesor Snapdragon 820, 4GB memorie RAM și trei camere foto, nu două. Cea frontală are 8MP și nu aduce nimic special, iar pe spate găsim una de 16MP și una de 8MP. Cea de 8 are lentile Wide, însemnând că poți face panorame fără să stai să te învârți pe loc cu telefonul. Ziceam mai înainte că LG G5 este primul telefon modular disponibil la scară largă. Ce înseamnă asta? Ei bine, că această bucată, care conține bateria, se poate scoate și poate fi înlocuită cu altele care oferă mai multe funcționalități. Toate detaliile despre LG G5 le găsiți în link-ul de aici.
La rubrica auto vorbesc despre Nissan New Mobility Concept, o mașinuță electrică pentru cei care vor să navigheze cu ușurință prin trafic. În ea încape numai șoferul și atinge o viteză de 40 km/h, iar bateria ar trebui să țină undeva la 64 de kilometri. Mai multe detalii găsiți în link-ul acesta.

Astronomii au reușit să observe pentru prima oară unda de șoc creată de explozia unei stele. Din câte se pare, aceasta a fost de 130 de milioane de ori mai luminoasă decât Soarele nostru, iar pentru a o observa, telescopul Kepler a analizat lumina venită de la 500 de galaxii. Datele au fost analizate doar în 30 de minute, iar astronomii au putut deduce că steaua era de 500 de ori mai mare decât Soarele nostru. Mai multe detalii în acest link.

Filmul la care vă trimit weekendul acesta este Batman vs Superman: Zorii Dreptății. Pelicula pune bazele unei serii Justice League și îl aduce pe Ben Affleck în rolul unui Batman cum nu ați mai văzut până acum: răzbunător, nemilos, înfricoșător. Vă recomand să vedeți filmul la IMAX și până atunci să citiți recenzia Batman vs Superman aici.

Octavian Palade
16:23 25.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video