Playtech News Bytes: Descoperire importantă în domeniul contraceptivelor și avertismentul experților în securitate

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

De la apariția desenelor animate Familia Jetsons, oamenii visează la case inteligente care fac treaba în locul lor. În 2016, deja avem electrocasnice smart, însă experții în securitate informatică ne avertizează în privința lor. Marco Preuss de la Kaspersky Lab ne-a vorbit despre pericolele pe care le aduc aceste dispozitive. El spune că un frigider inteligent ar putea ”raporta” unei agenții de asigurări sau unei bănci ce și când mănânci. Dacă obiceiurile tale alimentare sunt nesănătoase, prețul asigurării de viață ar putea crește, iar creditele pe termen lung ar putea să nu-ți fie aprobate. 

Viitorul mijloacelor de transport în comun ar putea fi un tren futurist denumit Hyperloop. Hyperloop va fi, practic, un tub mare, depresurizat, care propulsează o capsulă cu oameni cu ajutorul unui magnet foarte puternic. Nu este prima dată când auzim despre acest proiect, dar zilele trecute am văzut un prototip funcțional creat de o echipă de studenți din Statele Unite. Cei 30 de tineri au reușit să creeze o platformă magnetică capabilă să ridice deasupra solului o capsulă de 4,2 metri lungime. 

După mulți ani de cercetări, oamenii de știință sunt cu un pas mai aproape de a transforma pilula contraceptivă masculină în realitate. Cercetătorii din Marea Britanie au găsit o cale prin care îi pot face pe bărbații infertili temporar. Ei au inventat compuși capabili să paralizeze, pentru o câteva zile, spermatozoizii. Produsul ar putea fi administrat sub forma unei pastile cu acţiune rapidă sau a unui spray nazal, pe care bărbatul l-ar utiliza cu numai câteva minute înainte de actul sexual. 

Filmul pe care vi-l recomandăm săptămâna aceasta este ”Ouija”. Filmul spune povestea unei văduve care invită accidental în casa ei o forţă malefică. Când fiica cea mică a femeii cade pradă unui spirit nemilos, familia trebuie să treacă prin lucruri inimaginabile pentru a o salva. Filmul rulează în cinematografele din România.

Octavian Palade
12:27 29.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video