PlayStation VR este ieftin, dar vă mai trebuie ceva

PlayStation VR este ieftin, dar vă mai trebuie ceva

PlayStation VR va fi cel mai ieftin kit de realitate virtuală de pe piață începând cu luna octombrie a acestui an, dar din păcate va mai necesita câteva achiziții suplimentare.

La o conferință desfășurată în cadrul Game Developers Conference, ce are loc în aceste zile în San Francisco, oficialii Sony au făcut publice detaliile de disponibilitate și preț legate de PlayStation VR, varianta comercială a Project Morpheus. Pachetul va avea un preț de 400 de euro sau 400 de dolari, în funcție de țara din care îl achiziționați și va ajunge în comerț începând cu luna octombrie.

Ca o alternativă la setul foarte stufos de kituri de realitate virtuală ce se pregătește să ajungă pe piață în următoarele luni, PlayStation VR sună foarte bine, mai ales dacă sunteți deja ancorați în ecosistemul Sony. În orice caz, piața de posibili clienți este foarte mare, având în vedere că s-au vândut până la această oră 36 de milioane de console PlayStation 4 – singurul echipament compatibil cu PlayStation VR.

Problema majoră este că investiția doar în kitul de 400 de euro nu este suficientă pentru a vă bucura de o experiență de realitate virtuală în confortul căminului. În plus, mai aveți nevoie de PlayStation camera, un accesoriu de 60 de dolari și cel puțin un controller Move, dacă nu două, la 50 de dolari bucata. Este adevărat ca s-ar putea deja să aveți aceste dispozitive, dar este puțin probabil, iar în momentul achiziției PlayStation VR prezența lor este obligatorie.

Din fericire, în ceea ce privește jocurile compatibile cu PlayStation VR, Sony promite un portofoliu foarte diversificat de titluri cât se poate de variate: Rigz: Mechanized Combat League de la Sony, Eagle Fight din universul Assassin’s Creed, EVE: Valkyrie, Rez Infinite, Until Dawn, Headmaster al celor de la Frame Interactive și Wayward Sky de la Uber Entertainment. Star Wars: Battlefront va funcționa de asemenea în VR.

PlayStation VR Worlds și The PlayRoom VR vor fi câteva aplicații Sony pentru conținut VR. Cinematic Mode vă va permite să vă jucați titluri non-VR cu headsetul pe ochi. Prin intermediul PS4 Media Player vă veți putea bucura de filme și imagini la 360 de grade.

Ecranul din PlayStation VR va fi un OLED de 5,7 inci cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, o latență mai mică de 18 milisecunde și urmărire a mișcărilor capului la 360 de grade.

playstation vr psvr+contents

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI