Placa grafică AMD Radeon Pro Duo dă forțe noi realității virtuale

Placa grafică AMD Radeon Pro Duo dă forțe noi realității virtuale

Dominația realității virtuale pare să fie inevitabilă. Cum până acum Nvidia oferea impresia unei dominații totale în privința plăcilor grafice optimizate pentru experiențe virtuale, AMD a decis să-și ia revanșa.

În acest sens, AMD a dezvăluit ieri cea mai puternică placă grafică din întreg catalogul său. Numită AMD Radeon Pro Duo, piesa poate fi considerată cea mai puternică placă grafică din lume și, evident, cea mai bună placă grafică pe care ai putea s-o deții în caz că intenționezi să faci incursuni în lumea realității virtuale.

AMD Radeon Pro Duo este, practic, un tandem de două cipuri Radeon R9 Fury X puse pe aceeași placă grafică. Compania a spus că prețul plăcii grafice ar putea fi undeva pe la 1.500 de dolari. Un preț enorm de altfel, dar dacă stăm să ne gândim puțin, noua Pro Duo are cam același preț cum a avut AMD Radeon R9 295 X2 la lansare. Un preț mic față de cât costa GeForce Titan Z-ul al celor de la Nvidia.

Placa grafică AMD Radeon Pro Duo dă forțe noi realității virtuale

Când vine vorba de consumul de curent, o problemă printre plăcile grafice ale celor de la AMD, noua Pro Duo mănâncă 350 watti, cam dublu cât consumă o Nano, dar mai puțin decât ar fi două Fury X puse împreună. Se pare că AMD au reușit să rezolve problema consumului de curent prin faptul că cipul își reglează frecvența în mod automat cu ajutorul funcției PowerTune. Atunci când placa se încălzește prea tare, curentul consumat se va reduce împreună cu frecvența de procesare. Pentru a se asigura că temperaturile rămân mici, AMD a decis s-o echipeze cu sitem de răcire lichidă, o decizie care ar putea displace unora dintre pasionații de piese de calculator.

Placa dispune de două procesoare grafice Fiji, o memorie video de 8GB HBM și are o putere de procesare de 16 TFLOPS. Practic oferă performanța unei Radeon Fury X la dublu, dar cu un consum ideal de curent.

Nu se știe exact când anume noua Radeon Pro Duo va fi lansată, dar se speculează că aceasta ar putea să apară undeva între aprilie și mai și va fi în mod sigur cea mai puterică placă grafică din lume la momentul respectiv.

Placa grafică AMD Radeon Pro Duo dă forțe noi realității virtuale

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: