29 feb. 2016 | 12:46

Pinpic este un fel de Uber pentru fotografi de concediu

ACTUALITATE
Pinpic este un fel de Uber pentru fotografi de concediu

Premisa din spatele Pinpic este cât se poate de simplă, rămâne însă să vedem dacă va câștiga și o adopție la scară largă.

Este foarte probabil să investiți sume semnificative de bani în echipamente foto cu ajutorul cărora să faceți fotografii în vacanță. În același timp, este posibil să ajungeți într-o țară străină și să regretați că singura voastră unealtă de captură este telefonul mobil. Din fericire, dacă un nou proiect intitulat Pinpic reușește să obțină finanțare pe Kickstarter, veți scăpa complet de stresul imortalizării de amintiri.

Ipoteza este ca atunci când mergeți în vacanță și vizitați diverse obiective să puteți apela un fotografi profesionist printr-o aplicație de mobil, în același mod în care ați comanda o mașină Uber. În teorie, ideea nu este revoluționară, dar în trecut, pentru a o pune în aplicare, trebuia să căutați o agenție specializată, să vă asumați niște costuri semnificative și să semnați un contract.

Alan Ankajcan simplifică semnificativ întregul proces și, în mod automat, reduce costurile, punându-vă în legătură directă cu fotograful care vă va imortaliza vacanța. ,,Am făcut calculele și am ajuns la concluzia că cererea este suficient de mare, piața se află în continuă creștere în segmentul aplicațiilor de călătorie și nu este exploatată momentan. Cel mai apropiat competitor pentru noi este în continuare modelul pe bază de agenție în care trebuie să contactezi o firmă înainte să pleci în vacanță, agenția îți găsește un fotograf pentru tine, iar prețul este absurd de ridicat.” Co-fondatorul Urooj Qureshi este foarte încrezător în ceea ce privește profitabilitatea modelului său de business.

Momentan, Pinpic este este o campanie de Kickstarter ce caută să obțină mai multă notorietate pentru companie, decât finanțare. În orice caz, dacă vă încântă ideea, vă puteți manifesta entuziasmul pe marginea sa la această adresă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele