03 nov. 2016 | 10:38

Pentru prima dată, internetul pe mobil are cei mai mulți utilizatori din lume

ACTUALITATE
Pentru prima dată, internetul pe mobil are cei mai mulți utilizatori din lume

Internetul pe mobil este în continuă creștere, și pentru prima dată, acest mod de a te conecta la mediul online este liderul de pe piață.

Cei mai mulți utilizatori de internet din lume accesează lumea www folosind dispozitive mobile, fie ele smartphone-uri sau tablete. Informațiile vin dintr-un raport efectuat de StatCounter, citat și de techcrunch.com. Ultimele măsurători ale acestora arată că traficul de pe dispozitive mobile a reușit să încline, pentru prima dată, balanța în favoarea sa.

StatCounter monitorizează traficul de pe internet de mult timp și internetul pe mobil ajunge acum să aibă majoritate, având în vedere că 51,3% dintre cei ce accesează mediul online o fac folosindu-și gadget-urile pe care la au la dispoziție, în comparație cu 48,7% reprezentat de traficul de pe desktop-uri și laptopuri.

internetul pe mobil grafic

 

Acesta este un moment important pentru internetul pe mobil, dar și pentru internet în general; companiile care încă nu au adoptat politica de a acorda întâietate traficului venit de pe dispozitive portabile vor fi nevoite să o facă dacă vor să țină pasul, deoarece este improbabil ca trendul să se mai inverseze.

StatCounter a descoperit că și maturitatea pieței are un cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care oamenii intră în mediul online; internetul pe mobil este preferat pe piețele în curs de dezvoltare, precum India, unde 75% din trafic este înregistrat pe tablete și telefoane. Piețele mai mature precum SUA sau Marea Britanie încă dețin majoritatea pentru desktop-uri și laptopuri, dar diferența dintre acestea și dispozitive pe mobile se micșorează, în continuare.

Știrile n-ar trebui să ne surprindă, deoarece există și alte vești care arată avântul internetului pe mobil. Încă din mai 2015, Google a dezvăluit că mai multe căutări sunt efectuate pe dispozitive mobile decât pe platforme clasice.

Poate că, odată cu atingerea acestui prag, companiile ce sunt prezente online vor dedica mai multă importanță utilizatorilor ce vin de pe smartphone-uri și tablete.