Pentax K-1 este prima cameră DSLR full-frame a companiei japoneze

Pentax K-1 este prima cameră DSLR full-frame a companiei japoneze

Camerele Pentax sunt bune, dar au câteva minusuri. Deși vin cu rezoluții impresionante și cromatici frumoase, acestea nu au o ofertă bogată de obiective iar senzorul a fost mereu unul APS-C. Ei bine, Pentax au reușit să rezolve unul din aceste lipsuri.

Pentax a reușit acum să intre pentru prima oară în lumea DSLR-urilor ”pentru oameni mari”. Deși oferta de până acum era una convingătoare, e greu să trezești intereseul fotografilor profesioniști dacă nu ai cel puțin un aparat în ofertă care să ofere un senzor full-frame. În această situație, Pentax a decis să se ridice la nivelul competiției și să lanseze primul aparat al firmei japoneze echipat cu un asemenea senzor.

Cei care sunt interesați de noul K-1 de la Pentax pot afla că dispozitivul se vinde la prețul de 1799 de dolari (preț considerabil mai mic decât modelele celor de la Sony, Nikon sau Canon), sumă în care cei interesați vor primi un corp din magneziu rezistent la intemperiile vremii sau praf, care va veni cu un senzor full-frame de 36.4MP care oferă o sensitivitate impresionantă de 204.000 ISO.

Deși poate nu va fi pe placul tuturor, camera vine de asemenea cu un ecran LCD de 3.2 inci care se poate poziționa în multiple unghiuri pentru fotografierea în poziții dificile. Aparatul mai dispune de stabilizator pe cinci axe, un vizor cu o acoperire de 100% și o viteză de expunere de 1/8000. Aparatul poate de asemenea să filmeze 1080p/30fps.

Pentax oferă două noi obiective pentru noul K-1: HD Pentax-D FA 15-30mm f.2.8 ultra-wide angle zoom și obiectivul HD Pentax-D FA 28-105mm f/3.5-5.6 compact zoom. Din păcate, Pentax nu a lansat alte modele de obiective pentru noul aparat, așa că cei pasionați de aparatele Pentax vor trebui să se bazeze pe vechile obiective ale fabricantului japonez, care nu se bucură de autofocus sau stabilizatoare moderne.

Pentax K-1 este prima cameră DSLR full-frame a companiei japoneze

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: