19 mart. 2016 | 18:00

Papa Francisc este prezent pe Instagram. Sute de mii de followeri, în doar câteva ore

ACTUALITATE
Papa Francisc este prezent pe Instagram. Sute de mii de followeri, în doar câteva ore

Vaticanul se implică pe Internet din ce în ce mai mult. După ce deja are un cont de Twitter, Papa și-a deschis de asemenea și un cont de Instagram.

UPDATE: Așa cum a anunțat presa italiană, Papa și-a deschis propriul cont de Instagram. Deși mulți se așteptau ca Suveranul Pontif să capete treptat un număr voluminos de followeri, în mod neașteptat acesta a depășit orice așteptări. De patru ore de când Sfinția Sa are un cont oficial, numărul de followeri a crescut cu câte o sută de mii în fiecare oră! În acest moment, Papa se bucură de 532 de mii de followeri acumulați în doar patru ore. Dacă vă întrebați câte postări are Suveranul Pontif, aflați că acesta are abia una (între timp a mai apărut o a doua). Poza este cu el rugându-se, fotografie care a acumulat la rândul ei 75 de mii de like-uri. În mod clar, contul papei de Instagram este un hit. Totuși, cum spuneam mai înainte, contul papei de Twitter ne poate folosi ca model pentru viitorul contului său de Instagram. În acest ritm, e foarte posibil ca Papa să atingă un număr final de câteva milioane de followeri. Cum primul selfie papal a fost făcut acum șase ani, Sfinția Sa ar fi bine să nu ne dezamăgească și să contribuie pe contul său cu mai multe astfel de instantanee. Altfel nu ar fi destul de modern.

Deși instituția papală este una dintre cele mai conservatoare din lume, asta nu l-a împiedicat pe unul dintre cei mai activi și ”moderni” papi din ultima perioadă, Papa Francisc, să ”o ia” pe calea Internetului. Acesta a reușit să intre în contact cu generația tânără ce își ia astăzi informația aproape exclusiv din mediul online.

Conform ziarului italian ANSA, Suveranul Pontif își va deschide contul propriu de Instagram pe 19 martie folosind pseudonimul ”Franciscus”. Papa, de altfel, este cunoscut pentru afirmațiile sale pozitive la adresa Internetului, considerându-l un ”mediu sănătos” și ”deschis la dărnicie”. Deschiderea unui cont pe Instagram nu este chiar o surpriză, de vreme ce Papa s-a întâlnit deja cu CEO-ul companiei, Kevin Systrom în februarie pentru a discuta despre ”puterea imaginilor”.

Cei curioși pot afla că Vaticanul are deja un cont de Instagram cu un număr impresionant de 79.000 de followeri. Un cont oficial de Instagram dedicat papei ar putea elimina multele clonele neoficiale care deja există pe rețeaua de socializare. Pentru a vedea câți followeri un eventual cont ”papal” de Instagram ar putea avea, puteți lua ca model contul său de Twitter care se bucură de 8.87 de milioane de followeri.

Putem doar să ne întrebăm ce fel de poze ar putea pune Sfinția Sa pe Instagram. Deși selfie-urile cu nuduri ar putea fi scoase din ecuație, nu m-ar mira să vedem mostre din meniurile de care se bucură zilnic Suveranul Pontif.