Panică în avion din cauza unui hotspot WiFi

Panică în avion din cauza unui hotspot WiFi

Internetul este plin de nume amuzante pentru hotspot-uri WiFi și știm cu toții cât de bine ne simțim când invităm prieteni acasă și aceștia râd când le spunem cum se cheamă rețeaua pe care o folosim noi. 

Totuși, în viață e important să știi cum să îți alegi bătăliile și să ții cont de context.

Nerespectând aceste ”reguli” ale bunului simț, un pasager al unui zbor a reușit să provoace panică printre restul persoanelor din avion și din întregul aeroport.

Un zbor al companiei Qantas din Australia a fost întârziat cu mai mult de două ore din cauza unui nume ”îngrijorător” de hotspot WiFi.

Potrivit publicației The West Australian, un pasager al zborului QF481 a văzut hotspotul și a anunțat pe cineva din echipajul navei. Nu se știa exact care era telefonul care emitea semnalul sau unde se afla acesta.

Vestea a ajuns și la urechile căpitanului care i-a anunțat pe pasageri că avionul nu va decola până când smartphone-ul pe care era făcut hotspotul nu ajunge la el.

În cele din urmă, avionul a decolat după un control amănunțit al echipei de securitate.

Nu s-a aflat exact de unde provenea semnalul și nici cine a avut geniala idee să numească un hotspot  ”Mobile Detonation Device” (n.red. – dispozitiv mobil pentru detonare) într-o perioadă în care atentatele teroriste au măcinat întreaga lume.

Cu toate că avionul a fost verificat, unii pasageri au ales să nu mai zboare în acea zi, iar Qantas a permis acest lucru. Practic, de asta s-a produs întârzierea mai mare de două ore: pasagerii care nu au mai vrut să zboare și au părăsit avionul și-au luat și bagajele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: