Până și Microsoft și-a pierdut încrederea în Windows Phone

Până și Microsoft și-a pierdut încrederea în Windows Phone

Dacă erați de părere că mai puteți folosi liniștiți, în continuare, telefoanele cu Windows Phone, acest anunț din partea Microsoft, vizavi de Skype, s-ar putea să vă facă să vă gândiți la un upgrade.

Skype este o divizie Microsoft, una foarte importantă și profitabilă pentru companie. Deși au apărut foarte multe aplicații de videochat între timp, numărul utilizatorilor de Skype la nivel global este remarcabil. În plus, foarte mulți utilizatori vârstnici sunt fani ai serviciului și nu vor renunța cu ușurință la el.

Problema este că, deși Skype este o creație cross-platform și funcționează pe foarte multe dispozitive, începând cu anul viitor, tocmai cu o parte semnificativă dintre aparatele Microsoft nu va mai fi compatibilă. Mai precis, este vorba de terminalele preinstalate cu Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1. Se pare că gadgeturile cu respectivele sisteme de operare nu mai fac față cerințelor aplicației.

Deși numărul utilizatorilor de Windows Phone nu se compară cu fanii Android și iOS, per total, aceștia sunt destul de numeroși. Din păcate, începând cu perioada imediat următoare, aplicația Skype va rula cu anumite limitări, iar din prima parte a lui 2017, va înceta să funcționeze. În aceeași perioadă, vor fi afectați de anunțul Microsoft utilizatorii dispozitivelor cu Windows RT, precum Surface RT. Tabletele și smartphone-urile cu Anroid 4.0.3 sau mai vechi sunt de asemenea pe listă.

Schimbarea majoră care cauzează toate aceste probleme pentru utilizatorii de gadgeturi mai vechi are legătură cu mutarea infrastructurii de fond din Skype dintr-o rețea P2P – peer to peet, către cloud. Pe termen lung, beneficiile acestrei tranziții vor fi enorme, îmbunătățind clitatea apeluri audio și video, cât și stabilitatea conexiunilor.

Fanii Windows Phone care nu vor să facă upgrade la Windows 10 Mobile în viitorul foarte apropiat, pot face efortul să-și instaleze noul Windows pe terminale mai vechi. Între timp, Microsoft a lansat respectiva actualizare pentru un număr important de aparate.

Sursa: Ubergizmo