28 iun. 2016 | 12:53

Overwatch întrece League of Legends în popularitate

Gaming
Overwatch întrece League of Legends în popularitate

Overwatch a reușit să înregistreze un succes important pe una dintre cele mai importante piețe.

Blizzard nu este o companie nouă în domeniul eSports. Starcraft și Starcraft 2 au ajutat-o să domine acest sector foarte mult timp, înregistrând cifre la care alții nu puteau decât să viseze. Între timp, jocuri precum League of Legends, Dota 2 sau CS: Global Offensive i-au furat o mare parte din audiență, însă Blizzard are șansa de a reveni pe prima poziție.

Veștile bune se țin lanț de câteva săptămâni, iar acum, dezvoltatorul american se poate mândri cu o nouă realizare de excepție. Overwatch a devenit între timp cel mai popular joc din internet cafe-urile din Coreea de Sud, reușind în acest fel să întreacă League of Legends. Jocul creat de Riot Games ocupa prima poziție de patru ani de zile.

Peste 30% dintre cei care vizitează PC bang-urile (așa cum sunt cunoscute internet cafe-urile în țara asiatică) joacă Overwatch, în timp ce League of Legends este preferat doar de 27,8% dintre jucători. Coreea de Sud este o piață extrem de importantă pentru Blizzard, unii dintre cei mai cunoscuți jucători de Starcraft fiind originari de acolo.

După cum au spus mai mulți profesioniști din domeniul eSports, pentru a avea parte de succes, un joc trebuie să fie ușor în prima parte, pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni, însă greu de stăpânit, pentru a le menține interesul la cote maxime și pentru a evita repetabilitatea și monotonia. Overwatch pare a avea ceea ce-i trebuie.

Secretul succesului de care s-a bucurat Overwatch este reprezentat de varietatea personajelor și dinamismul din timpul partidelor. Fiecare dintre cele 21 de personaje are propria sa armă și propriile abilități, unice. Acestea sunt echilibrate foarte bine, astfel că, pentru moment, nu există o formulă magică de alcătuire a echipei prin care veți avea victoria garantat. De curând, însă, oamenii s-au plâns în legătură cu Torbjorn, un personaj considerat prea puternic. Blizzard le-a răspuns fanilor, declarând că îi va slăbi puterile într-un update următor.