Orange a atacat accidental serverele guvernului francez

Orange a atacat accidental serverele guvernului francez

O eroare a celor de la Orange le-a dat bătăi de cap angajaților Ministerului de Interne din Franța.

DDoS sau Distributed Denial of Service este un tip de atac cibernetic care implica un număr foarte mare de accesări, într-o perioadă foarte scurtă, adresate unui singur server sau adrese web. De obicei, asemenea atacuri sunt efectuate de către hackeri care vor să închidă temporar anumite servicii, însă Orange a demonstrat că acestea pot fi cauzate și de banale erori.

După cum scriu jurnaliștii de la Register, operatorul de rețea din Franța a inclus, în mod accidental, pe lista de adrese blocate câteva site-uri legitime și extrem de populare. Printre acestea se numărau și domeniile ”.fr” pentru Google și Wikipedia, iar în condițiile în care toți cei care încercau să le acceseze erau redirecționați către o pagină administrată de Ministerul de Interne, vă puteți da seama ce a urmat.

Orange a frunizat o cantitate uriașă de trafic către pagina respectivă, iar utilizatorii nu înțelegeau de ce erau avertizați în legătură cu conținutul terorist atunci când doreau să intre pe Google. După ce milioane de oameni au fost redirecționați către aceeași pagină, site-ul a încetat să mai funcționeze. Din câte se pare, toate adresele incluse în lista menționată mai sus ar fi furnizat instrucțiuni pentru efectuarea de atacuri teroriste sau ar fi sărbătorit comiterea unor acte de terorism.

Încă din anul 2015, guvernul francez a avut capacitatea de a limita accesul oamenilor la anumite site-uri acuzate de legături cu grupări teroriste. Oficialii le oferă furnizorilor de internet o listă cu domenii, iar aceștia le blochează ulterior. Conform declarațiilor oficialilor Orange, situația recentă a fost cauzată de o eroare a unui angajat. Toate problemele au fost rezolvate după câteva ore. Qwant, unul dintre rivalii Google, a profitat de această ocazie pentru a-și promova serviciile prin intermediul unui tweet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: