Oracle se pregătește să schimbe felul în care arată browserele noastre

Oracle se pregătește să schimbe felul în care arată browserele noastre

După ce browsere precum Safari, Firefox și Edge au decis să nu mai susțină pluginuri, Oracle a decis să abandoneze Java pentru browsere.

Oracle a anunțat că ultima versiune de Java este cea care s-a lansat pe 22 septembrie, aceasta urmând să fie eliminată definitiv de un viitor patch. Principalele pluginuri care vor fi afectate vor fi cele în format NPAPI, în principal Silverlight și Java.

Motivul eliminării acestui plugin este cât se poate de simplu și este explicat pe larg de cei de la Oracle. ”Trendul ascendent de utilizare a Internetului pe mobile” a făcut ca dezvoltatorii de browsere să elimine pluginurile complet. Browserele de mobile nu le suportă, așa că acestea au fost abandonate în totalitate. În dorința de a uniformiza funcționalitățile oferite de Apple, Google și Mozilla, pluginurile au fost printre primele victime.

Totuși, se pare că unele browsere, precum Firefox, vor mai susține aceste unelte până la sfârșitul lui 2016.

Fiind asemănător cu Flash, pluginul Java pune mari probleme de securitate sistemelor pe care este instalat. Dacă până acum simțeai ca update-ul de Java este o corvoadă, de acum înainte poți sta liniștit pentru că nu va mai trebui s-o faci. Oricum, nimeni nu folosea pluginul în afară de corporațiile care aveau nevoie de acesta pentru a rula aplicațiile dedicate lor, în fundal. Puțini dintre noi cred că îi vom duce cu adevărat dorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: