Opinia publică nu este favorabilă celor de la Apple în lupta cu FBI

Opinia publică nu este favorabilă celor de la Apple în lupta cu FBI

Opinia publică din Statele Unite pare a fi de partea FBI-ului în confruntarea cu Apple.

Compania din Cupertino pierde teren în lupta cu autoritățile. În data de 2 decembrie, anul trecut, Syed Farook și soția lui au ucis nu mai puțin de 14 persoane la o clinică din statul american California. Ulterior, FBI-ul a obținut iPhone-ul unuia dintre cei doi atacatori, însă a fost incapabil să acceseze conținutul criptat stocat în dispozitivul respectiv. Din această cauză, organizația a cerut ajutorul celor de la Apple, însă compania din Cupertino a refuzat să participe.

Între timp, însă, opinia publică este divizată în ceea ce privește acest subiect. Conform unui studiu efectuat de companie Pew Research Center, în jur de 51% dintre cei 1.000 de americani intervievați sunt de părere că Apple ar trebui să colaboreze cu autoritățile. În continuare, 38% susțin că Apple nu ar trebui să facă acest lucru, iar 11% au preferat să nu-și exprime punctul de vedere.

Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu cei care sunt de partea Apple, ar trebui să știți că publicația CNET a efectuat un sondaj pe această temă. Din cei peste 15.000 de oameni care au luat parte, patru cincimi s-au declarat pro Apple.

Unele dintre cele mai importante companii americane au luat partea gigantului din Cupertino. Dintre toate vocile care l-au apărat pe Tim Cook, cea mai remarcată a fost, probabil, cea a lui Sundar Pichai, nimeni altul decât CEO-ul companiei considerate ”nemesis-ul” lui Apple, și anume Google. Acesta a menționat în mai multe rânduri pe Twitter că ”a forța companiile să permită intruziunile din exterior în propriile sisteme de operare ar putea compromite intimitatea clienților lor”.

Nu toți au fost însă susținători ai cauzei lui Tim Cook. Bill Gates a decis să se opună trendului comunității pe care a condus-o ani la rândul, Silicon Valley, anunțând că Apple ar trebui să permită FBI-ului accesul la telefonul atacatorului din San Bernardino. Într-un interviu acordat Financial Times, fondatorul Microsoft repetă ceea ce spus și departamentul de justiție american: că acțiunea Apple se va aplica doar în cazul telefonului lui Syed Rizwan Farook și nu ar viza întreaga rețea de telefoane mobile Apple prin oferirea unei unelte generale de intruziune a dispozitivelor gigantului din Cupertino.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: