Onduo este arma Google împotriva diabetului

Onduo este arma Google împotriva diabetului

Compania-mamă a Google, Alphabet, continuă să finanțeze tratamente medicale inteligente. Cea mai nouă mișcare în acest sens o reprezintă parteneriatul dintre firma de farmaceutice franceză Sanofi și Verily Life Sciences (fosta Google Life Sciences) deținută de Alphabet, care împreună vor facilita semnificativ tratarea diabetului.

Într-un comunicat de presă, cele două companii au anunțat că produsul de 500 de milioane de dolari se va numi Onduo și principalul său scop va fi acela de a-i ajuta pe diabetici să aibă „ o viață împlinită și sănătoasă prin dezvoltarea unor soluții complete care să combine dispozitive, software, medicină și tratamente profesioniste pentru a face posibilă o mai simplă și inteligentă gestionare a bolii .”

Onduo va funcționa inițial doar în cazul diabetului de tip 2. Dispozitivul îi va ajuta pe pacienți să ia decizii bine informate cu privire la sănătatea lor, indiferent că este vorba de utilizarea medicamentelor sau prezentarea unor sugestii prin care calitatea vieții pacienților să se îmbunătățească.

Conform Reuters.com produsele care vor putea fi cumpărate includ stilouri cu insulină conectate la internet, precum și variate servicii oferite online.

La momentul actual mai multe rețele de asistență medicală din California și Pennsylvania au semnat pentru a ajuta studiul clinic. Astfel, Onduo poate să fie utilizat în mod direct de grupuri de susținere precum Taking Control of Your Diabetes, care pot oferi un feedback valoros pentru produsele viitoare.

Această inițiativă vine doar la o lună după ce Alphabet a făcut un parteneriat împreună cu

GlaxoSmithKline (GSK) pentru a iniția cercetările în aria medicamentelor bioelectronice, considerate capabile de a trata bolile cronice.

Autor: Andrei Geornoiu

Citește și:
Etichete: