Oficial, LG V20 va fi primul smartphone cu Android 7.0 Nougat

Oficial, LG V20 va fi primul smartphone cu Android 7.0 Nougat

În aceeași zi în care au anunțat disponibilitatea versiuni finale de Android 7.0, cei de la Google au confirmat faptul că LG V20 va fi primul smartphone preinstalat cu Nougat.

,,Primul smartphone nou care vine cu Android Nougat, direct din cutie. Disponibil în curând.” Acesta este mesajul postat de la cei de la Google pe pagina celei mai noi versiuni de Android. Speculații pe marginea acestui subiect au apărut deja de câteva săptămâni. Având în vedere că în anii trecuți noile smartphone-uri Nexus au ajuns primele pe piață cu noul Android, era greu de crezut că Google va ceda ștafeta unui alt creator de telefoane. Confirmarea o puteți găsi pe site-ul gigantului din Mountain View.

În aceeași imagine se poate vedea o randare a unui dispozitiv în umbră, dar este greu de apreciat dacă ar avea vreo legătură cu iminentul LG V20. Cel mai probabil, este vorba doar de o formă generică de smartphone. Interfața un pic modificată a celor de la LG este, în schimb, evidentă.

LG V20 a făcut valuri online în ultimele două săptămâni ca fiind salvarea sud coreenilor, într-o perioadă în care dispozitivele LG nu prea sunt pe lista priorităților celor care vor să-și cumpere un smartphone. LG G5 nu a avut impactul scontat, vânzările fiind dezamăgitoare, dar LG V10 a fost suficient de popular încât să dea naștere unui urmaș. Preinstalarea LG V20 cu Android 7.0 Nougat ar putea fi exact ce are nevoie compania sud coreeană pentru a redevni relevantă într-o piață surprinzător de volatilă.

Fragmentarea platformei Android continuă să fie cea mai mare problemă a sistemului de operare creat de Google. Din acest motiv, poate să dureze și jumătate de an până când un gadget de top face tranziția la noua versiune. Galaxy Note 7, care abia a ajuns în magazine de câteva zile, este un exemplu clar de terminal care reușește să frustreze utilizatorii. Un director Samsung a afirmat că vor mai trece câteva luni până când noul phablet va rula Android 7.0 Nougat. În schimb, LG V20 se pare că va fi lansat pe 6 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo