Obiectele care au conectivitate Bluetooth vor putea fi urmărite pe Internet

Obiectele care au conectivitate Bluetooth vor putea fi urmărite pe Internet

Obiectele care se bucură de conectivitate Bluetooth sunt peste tot. De la chei la căști, boxe, pixuri sau mânuși și căciuli, toate acestea au ajuns să se conecteze la telefonul nostru.

Totuși, nici unul dintre aceste obiecte nu este conectat la Internet într-un fel sau altul. Pentru a pregăti publicul pentru o eventuală conectivitate totală a obiectelor din casă, Grupul de Interese Speciale pentru Bluetooth a decis să dezvolte o nouă arhitectură care să ofere viitoarelor dispozitive echipate cu această conectivitate acces total pe Internet.

Asta ar putea afecta în mod hotărâtor felul în care oamenii vor gestiona obiectele din casă conectate la Internet. De exemplu un termostat conectat la net va putea regla toți senzorii de temperatură din casă, aceștia putând oferi informații clare, în timp real, către un mobil în legătură cu nivelul căldurii din casă.

Din păcate, așa cum toți ne-am așteptat, noua arhitectură se va implementa pe o versiune viitoare de Bluetooth, cele actuale rămânând limitate la conexiuni locale și atât.

În orice caz, noi prezicem o viitoare luptă acerbă între Bluetooth și standardele WiFi când vine vorba de a oferi conectivitate crescută utilizatorilor de gadgeturi deștepte. E impresionant să vezi cât de departe a ajuns Bluetooth-ul zilelor noastre față de începuturile sale umile când puteai sta cinci minute să termini transferul unei melodii de pe un mobil pe altul.

Citește și:
Etichete: