A primit trei milioane de dolari dintr-o eroare, dar apoi a fost arestată

A primit trei milioane de dolari dintr-o eroare, dar apoi a fost arestată

O australiancă a fost reținută de autorități deoarece nu a returnat o sumă de bani care i-a fost transferată din greșeală.

Nu e prima oară când auzim de o astfel de situație. Până în ziua de azi, au existat suficiente cazuri în care o persoană a primit din greșeală o sumă uriașă de bani de la bancă. Aproape de fiecare dată, persoana implicată nu a returnat banii. La fel a fost și în cazul unei australience care a fost reținută de curând de autoritățile din țara ei.

Ceea ce este mai interesant este perioada de timp în care au avut loc toate întâmplările. Astfel, femeia are în prezent vârsta de 21 de ani. Banii i-ar fi fost transferați în urmă cu aproximativ 4 ani de zile, atunci când aceasta încă mai era o adolescentă. Având de ales între a returna 3,44 milioane de dolari și o viață frumoasă, australianca probabil nici nu a stat pe gânduri și a început să cheltuiască banii.

Probabil cea mai ciudată parte este legată de investigația poliției. Potrivit Mashable, autoritățile au început să analizeze cazul în 2012, însă nu au eliberat un mandat de arestare decât în urmă cu o lună. Femeia ar fi fost reținută pe aeroport, în timp ce încerca să ia un zbor spre Malaezia. Nu se știe exact ce se va întâmpla acum, însă o judecătoare ar fi dat de înțeles că acțiunile fetei nu ar fi fost ilegale. Asta ar înseamna, totuși, că va fi nevoită să returneze toți banii.

Nu este singurul caz de acest fel din acea parte a Pământului. În Noua Zeelandă, un bărbat a primit în jur de 7,5 milioane de dolari din greșeală în 2009. Care a fost primul lucru pe care l-a făcut? A transferat jumătate din bani, alături de prietena lui, în alte conturi și a fugit în China, unde a început să-i cheltuie pe toți la pariuri. Doi ani a fugit de autorități, însă, într-un final, a fost capturat și condamnat la patru ani și șapte luni de închisoare, întrucât nu a putut returna banii.